Bilim ve Teknoloji Haftası'nda Okula Fen ve Teknoloji Sınıfı Açıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki İstiklâl İlköğretim Okulu'nda, 8–14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla program düzenlendi.Bu kapsamda Edremit Yardım Sevenler Derneği’nin katkılarıyla yaptırılan fen ve teknoloji sınıfı da açıldı.

Programa Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, şube müdürleri, okul müdürleri, Dernek Başkanı Nihal Molvalıoğlu ve üyeler, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Muharrem Yenigün, 'Bir toplumun çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesi, bilimsel faaliyetlerde bulunmasıyla mümkündür. Bu alanda çalışma yapılabilmesi için hoşgörülü ve özgür ortamlar sağlanmalıdır. Geleceğin bilim insanları, inşallah bu sınıflardan çıkacaktır. ' dedi.

Daha sonra öğrencileri tarafından şiirler okundu, skeçler oynandı. Sınıfa katkıda bulunan Dernek Başkanı Molvalıoğlu 'na Kaymakam Tunç, emeği geçen öğretmen, usta ve dernek üyelerine de sırasıyla Başkan Vekili Terzioğlu, Milli Eğitim Müdürü Çağlayan, Şube Müdürü Bilal Bilen ve Okul Müdürü Yenigün tarafından plaket verildi.