Erdem; “Akif'in Heyecanının Hissedilmesini Sağlamalıyız”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Bütün vatandaşlarımızın İstiklal Marşımızı anlamasını, özümsemesini ve Mehmet Akif Ersoy’un heyecanını hissetmesini sağlamaktır” dedi.

Erdem; “Akif'in Heyecanının Hissedilmesini Sağlamalıyız”
Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İstiklal Marşı 'nın TBMM Tarafından Kabul edilişinin 91.yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklama, “İstiklal Marşı Şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy Türk Tarihinin en önemli şahsiyetlerinden, vazgeçilmez ve unutulmaz karakterlerinden birisi, İstiklal Marşımız ise Türk Milleti'nin destansı kurtuluş mücadelesinin en güzel dile getiriliş biçimlerindendir.

Varlığını vatanına adayan büyük şair Mehmet Akif Ersoy kendisine çeşitli vesilelerle sunulan birçok makam ve mevkii kabul etmemekle kalmayıp, maddi olanaksızlıklar içerisinde olmasına rağmen TBMM 'nin İstiklal Marşı Şairi için ilan ettiği ödülü de kabul etmeyerek bağışlama erdemini göstermiştir. Kurtuluş Savaşı esnasındaki zor günleri 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ' sözleriyle özetleyen Akif, Vatan ve Millet sevgisinin önemli sembollerindendir” diye konuştu. “Bugün bizlere, devletimize, siyasetçilerimize düşen en önemli görevlerden birisi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın İstiklal Marşımızı anlamasını, özümsemesini ve Mehmet Akif Ersoy 'un heyecanını hissetmesini sağlamaktır” diyen Erdem, şunları söyledi: “Millet olarak bunu başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Bu vesileyle, 12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşını kabul eden TBMM 'nin kıymetli üyeleri başta olmak üzere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'e, Mehmet Akif Ersoy 'a ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarına şükranlarımızı sunuyor, Allah'tan rahmet diliyoruz”
Kaynak: İHA