Güzelbey: Sanayiye Paralel Yeni Gelir Kapıları Açmak İstiyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep için düşündüğü eylem planlarının ana noktasını, istihdam yükünü sanayicinin sırtından alarak sanayiye paralel yeni gelir kapıları açma düşüncesinin oluşturduğunu söyledi.

Güzelbey: Sanayiye Paralel Yeni Gelir Kapıları Açmak İstiyoruz
  Binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrin, kültürel ve tarihsel zenginliği ile gerçekleştirmek istediği turizm hedefine ulaşacağını kaydeden Güzelbey, “Gaziantep, elindeki tarihi potansiyeli bu kadar kısa zamanda günümüzle buluşturmadaki başarısı ile defalarca aldığı ödüllerin neticesinde UNESCO 'nun Kültür Listesi 'ne girmeye aday kent oldu.” dedi.

Güzelbey, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi üyelerine, kentte yaşanan değişimleri anlattı. Değişen dünya düzeninde belediyecilik kavramı ve anlayışının da büyük bir değişim yaşadığını vurgulayan Güzelbey, “Değişime ayak uydurmuş olan yerel yöneticiler daha global sorunlara çözüm üretmek, çözümün bir parçası olmak için projeler ortaya koyuyor. Diğer taraftan da toplumda ekonomik sıkıntıların sonucu oluşan derin uçurumların kapanması, sanayicilerin değerli çabalarını destekleyici istihdama destek projeleri de yeni dünya düzeninde yerel yönetimlerin çabaları arasında kendini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP UNESCO KÜLTÜR LİSTESİ`Ne GİRMEYE ADAY
Sanayicilerin de değişen dünya düzenine ayak uydurmak için çabaladığını ve yeni vizyonlarını buna göre belirlediğini anlatan Güzelbey, “Gaziantep için düşündüğümüz eylem planımızın ana noktasını, istihdam yükünü sanayicimizin sırtından alarak sanayiye paralel kentimiz için yeni gelir kapıları açmak üzerine oturttuk. Bunu da binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentimizin zengin kültürel ve tarihsel zenginliği ile gerçekleştirmek için turizm hedefine ulaşarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Kılçık ise kriz senaryoları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kılçık, şunları söyledi: “2011 yılının son aylarında önce Batılı kurum ve kuruluşların, ekonomistlerin negatif söylemleri arttı. Hemen sonrasında bizden kurum ve kuruluşlar benzer olumsuz senaryoları seslendirdi. Oysa kriz, tanımı gereği önceden tahmin edilemeyen bir olaydır. Öyle göstere göstere gelen bir krize karşı ekonomi yönetimleri muhakkak önlemler alır ve günün sonunda kriz olmaz. Nitekim işadamlarının neredeyse tamamı da ekonomi yönetiminin bu söylentilere kulak verdiğini ve gerekli önlemleri aldığını gözlemlemektedir.”