Japonya'dan Sarıgöllü Kilim Ustasına Sipariş

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan kilim ustası Muzaffer Akça'nın ünü sınırları aştı. Akça'nın kilimleri başta Japonya olmak üzere Avrupa ve Amerika'ya ihraç ediliyor.

Japonya'dan Sarıgöllü Kilim Ustasına Sipariş
  Sarıgöl Ovası`nın dünyaca ünlü Sultaniye üzümlerinden sonra, ilçenin adını duyuran el dokuma kilimcilik sanatı da giderek önemini arttırıyor. El dokuma kilimcilik sanatında Sarıgöl`ün usta isimlerinden Muzaffer Akça (56) kilim üzerine işlediği doğa, sembol, logo gibi motiflerle herkesin dikkatini çekiyor. Yurt dışından da bir çok sipariş alan Akça, Sarıgöl`deki ihracatçı firmalar aracılığıyla başta Japonya olmak üzere Amerika, Avrupa ülkelerine kilimlerini ihraç ediyor.

Sarıgöl Belediyesi de ilçeye gelen misafirlere armağan etmek amacıyla kilim ustası Akça`ya 10 adet kilim siparişi verdi. Yaptırılan kilimlerin üzerine Sarıgöl Belediyesi logosunun işlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Karcı, ' 'İlçemize belirli zamanlarda önemli misafirler ziyarete geliyo bizde misafirlerimize ilçemizin önemli ürünü olan Sultaniye üzümlerinden mevsimine göre yaş ve kuru olarak üzüm armağan etmekteyiz. Bunun yanına da ilçemizin üzümden sonra adını duyuran 'Sarıgöl Kilimi 'ilave ederek hediye paketi yapmayı uygun gördük. Kilim üzerine Sarıgöl Belediyesi logosunun yapılmasını istedik. ''dedi.

Küçüklüğünden bu yana kilimciliğin içersinde olduğunu ifade eden Muzaffer Akça ise ' 'Sarıgöl Belediyesi 'nin 10 adet siparişi üzerine kilim üzerine belediyenin logosunu işledim. Çeşitli renklerden 10 adet yaptım. Bu arada Manisa 'nın ünlü lalesini de örnek olarak işledim. Yaptığım kilimlere yurtiçi ve dışından çok sayıda sipariş alıyorum. İhracatçı firmalar ile başta Japonya olmak üzere Avrupa ve Amerika`ya kilimlerim ihraç ediliyor. 'diye konuştu.  
Kaynak: İHA