Kar Yağışına Hazırlıksız Yakalanan Köylüler Yollarda Mahsur Kaldı

Aydın’da 12 yıl aradan sonra etkili olarak gerçekleşen kar yağışına hazırlıksız yakalanan köylüler yollarda mahsur kaldı.

Kar Yağışına Hazırlıksız Yakalanan Köylüler Yollarda Mahsur Kaldı
  Özellikle dağ köylerinde birçok araç yollarda kalırken, İl Özel İdaresi ve çeşitli resmi kurumlara ait iş makineleri kapanan yolları açmak ve yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı.

Aydın 'ın yüksek kesimlerinde daha etkili olan kar yağışı nedeniyle, birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu gibi rakımları yüksek olan ilçelerde kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının en yoğun yaşandığı yerlerden Karpuzlu İlçesi 'ne bağlı Tekeler Köyü 'nün yolu kapandı. Köyden ilçeye ilçeden de köye gitmek isteyen birçok kişi araçları ile birlikte yollarda mahsur kalınca Aydın İl Özel İdaresi ve belediyelerden yardım istendi. Aşırı soğuk ve zaman zaman tipiye dönüşen yağışlar nedeniyle yollarda kalan vatandaşlar donma tehlikesi yaşarken, ekiplerin uzun çalışmaları sonucu yollarda mahsur kalanlar kurtarıldı.

Yaklaşık 12 yıl aradan sonra ilk defa bu şekilde etkili bir kar yağışı gerçekleştiğini belirten Tekeler Köyü sakinleri iş makinelerin yolları açmasının ardından evlerine ulaşabildiler. Saatlerdir yollarda mahsur kaldıklarını belirten bazı vatandaşlar ise iş makinelerinin geciktiğini iddia ederek duruma tepki gösterdiler.  
Kaynak: İHA