İzmir Büyükşehir’den 15 Köye 5 Milyon Liralık Yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes, Torbalı, Bornova, Karabağlar, Güzelbahçe, Aliağa, Foça, Menemen ve Urla ilçelerine bağlı 15 köyde, toplam 5 milyon 126 bin liralık içme suyu şebeke yatırımına başlıyor.

  2011 yılında 350 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenileyen, 194,5 milyon lirayla son sekiz yılın yatırım rekorunu kıran İZSU, 2012 yılında da altyapı ihtiyacı olan yerleşimlere hizmet götürmeye devam edecek. Aliağa 'nın Çıtak, Güzelhisar ve Karakuzu, Foça 'nın Kozbeyli ve Çakmaklı köyleri, Menemen`in Süleymanlı köyü ve Emiralem mahallesi, Urla 'nın Barboros köyü, Menderes 'in Şaşal, Efemçukuru, Küner ve Ataköy, Torbalı 'nın Yeşilköy, Karabağlar 'ın Tırazlı, Bornova 'nın Gökdere ve Güzelbahçe 'nin Payamlı köylerinde, eskiyen ve patlaklar sebebiyle sıkıntıya yol açan 40 yıllık borular yenilenecek.

Aliağa 'nın Çıtak, Güzelhisar ve Karakuzu köylerine 27,6 kilometre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı döşenecek. Foça 'nın Kozbeyli ve Çakmaklı köylerine 23,1 kilometre, Menemen`in Süleymanlı köyü ve Emiralem mahallesine 11,8, Urla 'nın Barboros köyüne 12,6 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşenecek ve iletim hatları yenilenecek. Toplam 75,2 kilometrelik imalatlar, mart ayında başlayacak ve 540 günde tamamlanacak. Yatırım tutarı ise 2 milyon 440 bin lira olacak. Döşenecek iletim hattıyla birlikte Emiralem 'de açılan kuyu devreye alınarak, hem Emiralem mahallesine hem de Süleymanlı köyüne ilave su sağlanacak. Menderes 'in Şaşal, Efemçukuru, Küner ve Ataköy köylerine toplam 50, Torbalı Yeşilköy 'e 10,4, Karabağlar Tırazlı köyüne yaklaşık 2, Bornova Gökdere 'ye 8,2, Güzelbahçe`nin Payamlı köyüne 7,2 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşenecek ve iletim hatları yenilenecek. Toplam 78 kilometrelik altyapı yatırımı yapılacak. 400 günde tamamlanacak bu çalışmalar da mart ayında başlayacak ve 2 milyon 686 bin liraya mal olacak. Böylelikle İZSU, 15 köye toplam 153 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşemiş olacak.