Has Parti Bursa İl Başkanı Mollasalih'ten Dizi Tepkisi

Yeni göreve gelen Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'yı ziyaret eden HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, bazı dizileri çocuklara izah etmekte zorlandığını söyledi.

Has Parti Bursa İl Başkanı Mollasalih'ten Dizi Tepkisi
  Karşılıklı iyi niyet temennilerinin paylaşıldığı ziyarette açıklamalarda bulunan Mollasalih, bazı TV programlarının çok yakışıksız olduğunu söyledi. Mollasalih, 'Olumsuz örnek oluşturan karakterler bilhassa çocukların ve gençlerin psikolojilerini bozuyor. Bazı polisiye dizileri, Türk polisini küçük düşürüyor. Ayyaş, yılışık, kural tanımayan bir polis portresi çiziliyor. Bu karakter araç kullanırken alkol alıyor, görev başında sarhoş olabiliyor. Bu durumu çocuklarımıza izah etmekte zorlanıyoruz. Bizler çocuklarımıza alkol kullanmanın, hatta araba kullanırken telefonla konuşmanın zararlarından bahsederken ortaya koydukları karakter araç kullanırken alkol alıyor. Üstelik bu karakter toplum huzurunu sağlamayı görev bilmiş, kanun koruyucu bir polis. Şiddet meyilli eylemlerini ve alkolü adeta gençlere öğütlüyor 'ifadelerini kullandı.

Toplum ahlakını zedeleyen, polisleri küçük düşüren söz konusu dizinin yayından kaldırılmasını isteyen Mollasalih, RTÜK`ü de göreve çağırdı.  
Kaynak: İHA