Kamu Personeli Manisa’ya Eser Kazandıracak

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz hafta sonu daire müdürleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kamu Personeli Manisa’ya Eser Kazandıracak
Vali Daşöz 'ün gönüllülük esasına dayalı olarak ve kamu personelinin şahsi katkıları ile kamu kurumlarının adının verileceği eser yaptırma önerisi heyecanla karşılandı.İl Özel İdaresi Yemek Salonu'nda düzenlenen kahvaltıya Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Hayrullah Solmaz, İGM grup başkanları, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran ve Manisa 'da görev yapan daire müdürleri katıldı.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, “Aslında birlikte zaman zaman istişare ediyoruz. Bizler hiçbir özel amaç olmadan bile bir araya gelmeliyiz. Görevlerimizi hepimiz iyi yapma gayretinde bulunuyoruz. Böyle bir araya gelmeye mesleğimiz açısından da çok ihtiyaç olacağını düşünüyorum. İleride toplantılar belki eşli de yapılabilir. Hepimiz aynı şehirde, aynı insanlara hizmet eden insanlarız, hepimiz bir aileyiz. 2011-2012 yılında kader hepimizi burada buluşturdu. İleride keşkeleri fazla yaşamamak adına yaşamımıza zenginlik ve anlam katmamız, dostlukları çoğaltmamız, birbirimiz ile gönül ilişkilerimizi güçlendirmemiz, hepimiz için bir değer ve güç olacaktır” dedi.Kamu görevlilerinin asli görevleri dışında, yaşadıkları şehre ve ülkeye karşı milli ve vicdani görevleri ve sosyal sorumlulukları olduğunu ifade eden Vali Daşöz, “Bu kapsamda 'Kardeş Okul Kardeş Kurum ' projesinde bir çok kurum rol aldı. İnanıyorum çok anlamlı çalışmalar yapılacak ve atılan imzalar kağıt üzerinde kalmayacak. Çocuklarımız adına duyduğumuz sorumlulukları ortaya koyan bir proje. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Daşöz, daha önce görev yaptığı Amasya 'da daire müdürleri ve meclis üyeleri ile bir araya geldiklerini ve anaokulu yaptırmaya karar verdiklerini, aynı çalışmayı Manisa 'da da yapabileceklerini söyledi. Vali Daşöz 'ün gönüllülük esasına dayalı olarak ve kamu personelinin şahsi katkıları ile kamu kurumlarının adının verileceği eser yaptırma önerisi heyecanla karşılandı. İl Genel Meclisi Bakanı Hayrullah Solmaz da konuşmasında Vali Daşöz 'ün eser yaptırma önerisinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendisinin destek vereceğini ve İl Genel Meclisi üyelerine bunu anlatacağını söyledi. Solmaz, Manisa 'nın 2 yıl sonra çok değişeceğini belirterek, “El birliği ile daha güzel, daha yaşanılır bir Manisa, dışarıdan gelen müdürlerin emekli olduğunda kalmaya niyetlendikleri bir Manisa 'yı oluşturalım” dedi.Kahvaltılı toplantıda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak 'ın kamu kurumları arasında bazı spor branşlarında turnuva düzenlenme önerisi kabul edildi. Özellikle her yaştan insanın yapabileceği bir spor dalı olması nedeniyle bocce branşında çalışma yapılabileceği belirtildi.Toplantıda Vali Daşöz, her ay değişik bir kurumun ev sahipliğinde ve hafta sonunda bir araya gelinmesini, toplantıda bir kurumun görev alanıyla ilgili bilgilendirmede bulunmasını önerdi. Buna göre, bir sonraki toplantı Mart ayı sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılacak.
Kaynak: İHA