Şehir Merkezine Alınmayan Fenerbahçe Taraftarı Gerginlik Çıkardı

Eskişehir'de statta yer almadığı için şehir merkezine alınmayan Fenerbahçe taraftarları ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı için otobüslerle Eskişehir 'e gelen yaklaşık 300 kişilik Fenerbahçe taraftar grubu, statta yer olmadığı gerekçesiyle şehir merkezine alınmadı. Eskişehir- Bursa çevreyolunda bekletilen taraftarlar, daha sonra yürüyerek şehre girmek istedi. Bunun üzerine taraftarlarla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu sebeple Bursa-Ankara karayolu zaman zaman tek şeritli olarak trafiğe kapandı.

Polisin telkiniyle sakinleşen taraftarlar, bu kez basın mensuplarını görünce tekrar gerginlik çıkardı. Basın mensuplarına hakaret yağdırarak taş, kar topu atan taraftarlar, biletlerini göstererek durumu protesto etti. Kendilerinin biletli olmasına karşın şehir merkezine dahi alınmadığını söyleyen taraftarlar, Eskişehirspor yönetiminin 700 kişilik misafir takım tribünü için 2000 'den fazla bilet sattığını iddia etti.

Yaklaşık bir saat Çevreyolu Acıbadem Hastanesi çevresinde bekletilen taraftarlar, daha sonra polisin ikna etmesiyle otobüslere bindirildi. Ardından polis nezaretinde İstanbul 'a gönderildi.