Adıyaman'da Beyin Ölümü Gerçekleşen Kadının Organları Bağışlandı

Adıyaman'da beyin ölümü gerçekleşen 4 çocuk annesi F.A.'nın (46) organları ailesi tarafından ihtiyaç sahibi hastalara nakledilmek üzere bağışlandı.

F.A.'nın böbrek ve Karaciğer 'i Malatya 'ya, Korneaları ise Diyarbakır 'a götürülerek hastalara nakledilecek.


Hipertansiyon hastası F.A. 3 gün önce beyin kanaması geçirerek Adıyaman Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Dün beyin ölümü gerçekleşen 4 çocuk annesi F.A 'nın organları ailesi tarafından bağışlandı. Beyin ölümü gerçekleşen bayanın ailesiyle görüşen hastane yetkilileri ailenin organ bağışını kabul etmesi üzerine harekete geçti. Bunun üzerine Malatya ve Diyarbakır 'dan iki ekip Adıyaman 'a geldi. Yapılan ameliyatla şahsın Böbrek ve Karaciğer 'i Malatya 'ya, Korneaları ise Diyarbakır 'a götürüldü.


Vefat eden F.A.'nın eşi Mehmet Nazif Ağır (47) organ bağışının diğer vatandaşlara da örnek olması temennisinde bulunup şunları söyledi; “Eşimi kaybettim, üzüntümüz büyük. Ancak başka canları kurtaracağımız için sevinçliyiz. Beyin kanamasına bağlı olarak eşimi üç gün önce Adıyaman Devlet hastanesine getirdik. Üç gündür yoğun bakımda umutla bekliyorduk. Ancak kısmet değilmiş. Hastane yetkilileri bizlere beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyerek, organ bağışlama noktasında fikrimizi sordular. Bizde aile büyüklerimizle birlikte organ bağışı noktasında karar kıldık. Biz bir can kaybettik, ancak eşimden alınacak organlar sayesinde birkaç vatandaşımız hayata tutunacak. Eşim hayatta olsaydı organ bağışı noktasında o da hiç tereddüt etmeden evet derdi. Ailece böyle bir karar aldığımız için mutluyuz. En büyük tesellimiz organ nakli yapılacak olan hasta kardeşlerimizin sağlıklarına kavuşmaları olacak. '

Örnek davranışlarından dolayı aileye teşekkür eden Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Kaplan ise üç gün önce Hipertansiyon 'a bağlı olarak beyin kanaması geçiren hastanın hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını, dün itibarıyla beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade etti. Aileyle yaptıkları görüşmede organ bağışıyla ilgili bilgiler verdiklerini aktaran Başhekim Yardımcısı Kaplan, 'Bu konuda bilinçli ve duyarlı olan aile bu zor ve acı günlerinde organ bağışını uygun gördüler. Bizde Bölge Koordinasyon yetkilileriyle bağlantı kurduk. Malatya ve Diyarbakır 'dan birer ekip ilimize geldi. Malatya 'dan gelen ekip böbrekleri ve karaciğeri aldı. Diğer ekip de korneaları aldı. İlimizde beyin ölümü gerçekleşip de organ bağışı yapılan dördüncü vakamız bu. Örnek davranış sergileyen aileye tekrar başsağlığı diliyorum.” dedi.