Depremzede Kadınların Okuma-yazma Sevinci

Van'da meydana gelen deprem felaketlerinin ardından Mersin'in Erdemli ilçesine yerleştirilen depremzede kadınlara yönelik olarak düzenlenen okuma-yazma kursları devam ediyor.

Depremzede Kadınların Okuma-yazma Sevinci
Kursu başarıyla tamamlayanlaraysa düzenlenen törenle sertifikaları verildi.Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Topraksu Tesisleri ve İller Bankası Tesisleri'nde kalan depremzede vatandaşları ziyaret eden Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursları ve eğitim çalışmalarını yerinde denetledi. Düzenlenen okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan kadınlara yönelik olarak düzenlenen sertifika dağıtım törenine de katılan Özefe;

“Ne yazık ki hala okuma-yazma bilmeyen kardeşlerimiz vardı. Bu durum, tabi ki onların eksikliği değil, bizim eksikliğimizdi. Ve biz de ortaya koymuş olduğumuz çalışmalarla eksikliğimizi giderdik” dedi.Topraksu Tesisleri'nde şu anda 207 depremzedenin bulunduğunu hatırlatan Özefe, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Topraksu'da 7, İller Bankası Tesisleri'nde de 6 olmak üzere 13 kadın kursiyer okuma-yazma kursunu başarıyla tamamladı. Yine depremzede kadınlarımızın isteği üzerine dikiş kursu açtık. Açılan kursları, devam eden anasınıfını görmek, diğer taraftan kursları başarıyla bitiren kadınlara sertifikalarını vermek için buradayız.”

İş-Kur ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarla birlikte farklı alanlarda talebe bağlı olarak yeni kurslar da kaçılacağını anlatan Özefe, kadınların taleplerini karşılayabilme çabası içinde olduklarını dile getirdi.Özefe, “İş-Kur ile 4 dalda kurs açacağız. Bunlar içinde; aşçılık, kat hizmetleri, garsonluk ve çocuk bakıcılığı kursları yer alıyor. Bu kurslar açıldığında kurslara devam edenlere aynı zamanda günlük 15 TL yevmiye de verilecek. Kursiyerlerin bu açıdan da kazançları olacak” diye konuştu. Belge törenin ardından tesislerde incelemeyi sürdüren Özefe, Van depreminde dünyaya gelen adı henüz konulmadan 20 gün sonra Erdemli Topraksu Tesisleri'ne yerleştirilmesi üzerine ailesi tarafından “Topraksu” ismi verilen bebeği de kucağına alarak sevdi.
Kaynak: İHA