Şehit Yakınları ve Gazilere 'Devlet Övünç Madalyası'

Şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarının yakınları ile gazilere devlet övünç madalyası verildi.

Şehit Yakınları ve Gazilere 'Devlet Övünç Madalyası'
Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nda düzenlenen 'Devlet Övünç Madalyası ' törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, gaziler ve şehit yakınları katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, 'Aziz şehitlerin ve şanlı gazilerin önünde öncelikle saygıyla eğiliyorum. Bugün herkes için bir gurur günü. Aynı zamanda biraz da hüzün günü. Aziz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bin yıldır canımızdan aziz bildiğimiz ve mübarek kanlarımızla sulayarak cennet vatan hale getirdiğimiz bu yurdun çocukları olmaktan dolayı büyük gurur içerisindeyiz. Bu gururu ebediyen yaşamak ve yaşatmak, bize emanetedilen aziz yurdu canımız ve kanımız pahasına korumaya milli andımız ve yeminiz var. Bize bu gururu yaşatan aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize büyük minnet ve şükran içerisindeyiz. Ödenemeyecek bir vefa borcumuz, ödenemeyecek bir milli borcumuz var. Bu borcu sadece onların emaneti olan bu vatana daha fazla çalışarak ve 75 milyonluk Türk milletinin aziz fertlerini daha mutlu, ferah bir şekilde yaşatabilmek için gayretlerimizle ödemeye çalışıyoruz ' dedi.

Her şehidin ve gazinin kendilerini ve herkesi çok hüzünlendirdiğini söyleyen Vali Mutlu, 'Ancak inanıyoruz ve iman ediyoruz; çünkü şehitliğin en büyük mertebe olduğuna inanıyoruz. Şehitlerin cennette olduğuna ve onların ailelerine şefaatçi olacağına inanıyoruz. Bu imanımız bize teselli oluyor. Rabbim şehitlerinizle sizi cennetinde buluştursun. Bu ülkede huzurun, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin daim olması için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor ' şeklinde konuştu. Övünç madalyası alan Gazi ÖnderÇelik, 'Ne mutlu bana ki çocuklarıma en büyük bir miras bırakacağım. Bu mirası bırakacağım içinde gurur duyuyorum. Ama hüzünlüyüm. Bu memleket için kendini feda etmiş bir sürü vatan evladı, arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz var. Onlar orada rahat uyusunlar. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ' dedi.

Şehit ailelerinin ve gazilerin sıkıntıları olduğuna dikkat çeken Çelik, 'Fakat maalesef günümüzde sadece Uludere var. Günümüzde Aziz Yıldırım var. Başka hiç kimse yok. Bakanımız Fatma Şahin bugünlerde çok güzel bir yasa hazırladı. Bu yasanın öncelikle en kısa zamanda şehit aileleri ve gazileri mağdur etmeyecek şekilde biran önce meclise getirilip çıkarılmasını istiyoruz ' diye konuştu. Çatışmada bir ayağını kaybettiğini belirten Gazi Çelik, dördüz çocuklarını göstererek 'Çatışmada bir ayağımı kaybettimama Allah bana 8 ayak verdi ' ifadelerini kullandı.

Devamlı hatırlanmak gerektiğini belirten gazi Baran Tumuçin, 'Ölmek gerekirse bu uğurda ölmeye de hazırız biz bir şey istemiyoruz sadece manevi destek istiyoruz ' şeklinde konuştu. 13 Ekim 2011 de oğlu İbrahim İşcan Tuncel'i Ovacık'ta vatani görevini yaparken şehit olan Muzaffer İşcan, 'Üzüntümüz tekrar canlanır gibi oldu. Zaman geçtikçe acımız azalmadı. Artarak devam ediyor. İlk günkü gibi hala taze, fakat bu madalya biz övünç kaynağı oldu. Allah'tan rahmet diliyoruz oğlumuza. Vatanımız sağolsun ' diyekonuştu. Gözyaşlarına boğulan İşcan'ın eşi aynı zamanda şehit annesi acılarım tazelendi, kolay değil, zor ' dedi. Daha sonra Vali Mutlu, Kuzey Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın tarafından 33 gazi ve şehit yakınına 'Devlet Övünç Madalyası ' verildi.
Kaynak: İHA