Gençlik Söyleşileri'ne Mustafa Çıpan Konuk Oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından, gençlere farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla düzenlenen Gençlik Söyleşileri'nin konuğu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan oldu.

Gençlik Söyleşileri'ne Mustafa Çıpan Konuk Oldu
Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen söyleşide divan edebiyatı şairi, mutasavvıf Şeyh Galip'i anlatan Mustafa Çıpan, 24 yaşında divanını, 26 yaşında Hüsn-ü Aşk isimli eserini yazan sanatçının Konya ve Mevlevilik ile bağından da söz etti.

Osmanlı padişahlarının Konya'ya ve Mevlana Türbesi'ne hizmetleri ile ilgili de bilgi veren Çıpan, Mevlana Türbesi'nin bahçesindeki şadırvanın Yavuz Sultan Selim Han'ın hayratı olduğunu, derviş hücreleri ve Matbah-ı Şerif'in Sultan 3. Murat tarafından yaptırıldığını ifade etti.

Çıpan, “3. Selim, Hazreti Mevlana'nın kabri üzerindeki bir önceki örtüyü yaptırıp göndermiştir. Şu anda kabrin üzerinde bulunan örtüyü ise Sultan Abdülhamid Han yaptırmıştır. Sultan Abdülhamid Han, örtüyü kendisinin yaptırdığına dair kaydı sim işçiliği ile nakşederken, bir önceki örtünün sahibi olan Sultan 3. Selim'in tuğrasını da örtünün ayak ucuna işletmiş, hürmetini böyle ifade etmiştir” dedi.Geçtiğimiz ay başlayan Gençlik Söyleşileri, her ay bilim, sanat, felsefe, siyaset gibi alanlarda tanınmış kişilerle devam edecek.
Kaynak: İHA