Suudi Arabistan 1 milyar dolarlık Tıp Şehri kuracak

Ortadoğu’nun en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan’da 1.06 milyar dolara malolacak tıp şehrinin inşası için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Abdullah El Rabia, ülkenin güney kesimine hizmet verecek Kral Faysal Tıp Şehri 'nin ilk safhası için anlaşmaya imza attı.

El Rabia, anlaşmanın Kral Abdullah 'ın tüm Suudi vatandaşlarına en iyi sağlık hizmeti sunma vizyonunun bir parçası olduğunu söyledi. Bakan, yeni tıp şehirlerinin ve hastanelerin mali ve idari açıdan tam özgür bırakılacağını da ifade etti.

Toplam 500 yatak kapasitesine sahip olacak Kral Faysal Tıp Şehri 'nin ilk safhasının inşaatı için El Fuzan Ticaret ve Genel İnşaat Şirketi ile üç yıllık anlaşma yapıldı.
Tıp şehri 262 bin 836 metre karelik bir alana inşa edilecek ve projeye ihtisas hastanesi, göz hastanesi, kalp ve sinir hastalıkları hastaneleri dahil olacak. Şehrin klinik kapasitesi bin 350 yatağı bulacak. Burada çalışanlar için ayrıca 200 konut ve 200 bağımsız apartman dairesi inşa edilecek.