Kars Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Yapıldı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kars’ta katıldığı toplantıda CHP’yi eleştirdi.

Kars Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı Yapıldı
Milletvekili Mehmet Ersoy, milletin Ankara 'ya şalvar giymesini ve Ankara 'ya şalvarlı gitmesini yasaklayan bir CHP olduğunu ileri sürdü.Kars AK Parti Genişletilmiş Kars İl Danışma Meclisi Toplantısı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu 'nda yapıldı.Toplantıya AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Erzurum Milletvekili İl Koordinatörü Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Başkanı Ensar Erdoğdu AK Parti il ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı 'nın okunmasıyla başlayan toplantıda söz alan AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti 'nin milletin adam yerine konulmasının kavgasını vermek üzere kurulmuş ve yola çıkmış siyasi kadroların partisi olduğunu kaydetti.Bundan önce kurulan iktidarların gönüllerinin iktidarı olmadığını belirten Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; “Biz bundan önce de çok seçimler yaptık. Biz AK Parti 'den önce de çok seçimlerle hükümetler kurduk, iktidarlar tesis ettik. Ama o iktidarlar hiçbir zaman bizim gönlümüzün iktidarı olarak mütebir olmadılar. Her zaman bu ülkede kendini elit, kendini seçilmiş, kendini daha üstün, kendini bu devletin, bu cumhuriyetin ve bu milletin bekçisi yerine koyan, onların hamisi yerine koyan, onlara herkesten daha çokta kendilerinin ithaat ettiğini anlayan zümreler oldu. Hep kim hükümet olursa olsun iktidarın mutlaka o zümreler tarafından kullanılacağı varsayımı üzerine düzenlemiş anayasalarla yasalarla ve onları uygulamaya uygun şekilde seçilmiş kişi ve zihniyetlerle yönetim gördük” dedi.

ANKARA 'YA ŞALVAR GİYMENİZİ VE GİTMENİZİ YASAKLAYAN BİR CHP VARDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 'ye de göndermelerde bulunan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; “Unutmayın! tarihte Ankara 'ya sizin çarıklı, şalvarlı giyinmenizi ve gitmenizi yasaklayan bir CHP iktidarı vardı. Daha Cumhurbaşkanlığı seçimleri değişene kadar da sizin yavrularınızın mezuniyetlerini bile sırf başında bir başörtüsü olduğu için görmeyi, size çok gören, üniversitelerin bahçelerine bu milletin analarını, bu milletin bacılarını, sokmayan Cumhuriyetin en üst kurumlarının en tepe kurumlarının bahçelerinden içeri girmesini yasaklayan ve bütün bunları sözüm ona, size rağmen yapan bir zihniyet vardı. AK Parti iktidarı bu zihniyetlerle mücadele etmenin, sizin iradeniz üzerinde hiçbir zaman hiç kimsenin vesahiyet uygulayamamasının mücadelesi vermek üzere yola çıkmış inançlı kadroların partisidir. Onun için siz bu kadrolara ne kadar sahip çıkarsanız, siz bu kadroların arkasında ne kadar güçlü şekilde durursanız, yapılan hizmetlere çok fazla aldırmayın, bugün verilen sözleri ilaha da bugün gerçekleştirilmesine bakmayınız. Bu kadrolara sahip çıktığınız sürece bizler bütün yüreğimizle, bütün benliğimizle, her şeyimizle sizin evlatlarınızın, sizin yavrularınızın ve sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından daha sonra toplantının 2. bölümüne geçildi. Toplantının 2. bölümü basına kapalı olarak yapıldı.
Kaynak: İHA