Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nde Eğitim Ataşeliği Açılacak

Kievsky Politehnichniy İnstitut'de (KPİ) düzenlenen tanışma kokteylinde öğrencilerle bir araya gelen Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, büyükelçilik bünyesindeki Eğitim Ataşeliği'nin çok kısa bir süre içinde açılacağı müjdesini verdi.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nde Eğitim Ataşeliği Açılacak
Uluslararası Türk Ukrayna Öğrenci Derneği (UTUOD) tarafından Kiev Büyükelçiliği'nin himayesinde organize edilen tanışma kokteylinde Kiev'deki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler ile Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar bir araya geldi. Etkinlikte Kiev Büyükelçiliği 2. Katibesi Yaprak Ece, Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız ve büyükelçilik mensupları da hazır bulundu. Renkli anların yaşandığı tanışma kokteylinde tüm öğrencilerle tek tek görüşen Samsar, açılış konuşmasında, 'Öğrencilerle büyükelçilik arasında bir uçurum bulunmadığını samimiyetle göstermek için geldik ' dedi.

Büyükelçiliğin kapılarının öğrenciler için her zaman açık olduğunu ifade eden Samsar, 'Dileyen öğrencilerimiz cep telefon numaramı alabilirler. Sadece başları sıkıştığında değil mutlu anlarında, sevinçlerini paylaşmak için de diledikleri zaman bana ulaşabilirler ' diye konuştu.

Etkinlikte söz alan Türk Ukrayna Öğrenci Derneği Başkanı Erhan Baydı ise, Büyükelçi Mehmet Samsar'ın ilgisinin kendilerine gurur verdiğini söyledi. Büyükelçi Samsar, 2. Katibe Yaprak Ece ile Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız'a teşekkür eden Baydı, bu tür etkinliklerin öğrencilerin kendilerini daha güçlü ve güvende hissetmeleri açısında büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kokteylin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükelçi Mehmet Samsar, Eğitim Ataşeliği'nin çok kısa bir süre içinde açılacağı müjdesini verdi. Etkinliğin ardından KPİ Rektörü ile bir araya gelen Samsar, daha sonra öğrencilerle birlikte üniversite binasında incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA