Vali Yılmaz, 'Mavi ve Yeşilin Büyüsü' Proje Alanında İncelemelerde Bulundu

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın Almus'ta gerçekleştirdiği 'Mavi ve Yeşilin Büyüsü' proje alanında incelemelerde bulundu.

Vali Yılmaz, 'Mavi ve Yeşilin Büyüsü' Proje Alanında İncelemelerde Bulundu
Almus Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı 'nca gerçekleştirilen 'Mavi ve Yeşilin Büyüsü' projesinde, kafeterya ve çevre düzenleme inşaat işinin tamamlandığını belirten Yılmaz, yapılan tesislerin Almus Barajı kenarında turizm altyapılarının iyileştirilmesi, bölgeye ve yöreye özgü farklı turizm türlerinin birbirine entegrasyonunu sağlamak üzere inşa edildiğini ifade etti.

Almus Kaymakamı Ahmet Odabaş ile Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan'dan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Yılmaz, turizm açısından farklı bir projenin hayata geçtiğini kaydetti. Almus'a gelen yerli ve yabancı turistlerin tekne gezintisinin yanı sıra jet ski yapabileceğini ifade eden Yılmaz, 'Teknemiz alındı, şu anda Samsun'da bekliyor. Jet skiler de alındı. Almus'a gelen herkes bu hizmetlerden faydalanabilecek. Burada ayrıca, denizde kullanılabilen tüm ekipmanlardan (kano, deniz bisikleti) Almus Barajı'nda istifade edebilecek. İşletmesi müstecir tarafından yapılacak tesisin yaz aylarında faaliyete girmesini bekliyoruz. Amacımız, burada öncülük yapmaktı. Turizme yönelik yatırım yapmak isteyen insanlara örnek bir tesis burası. Burada özel müteşebbislerimizin yatırım yapmasını bekliyoruz. ' dedi.

Almus Kaymakamı Ahmet Odabaş ise iskele yapıldıktan sonra insanların burada güneşlenip baraja girebileceğini söyledi. Odabaş, projenin tamamının bedelinin 550 bin TL olduğunu, 120 bin TL'sinin İl Özel İdaresi'nce karşılandığını, kalan kısmın ise OKA tarafından hibe olarak bağışlandığını sözlerine ekledi.

Vali Yılmaz, 'Mavi ve Yeşilin Büyüsü' proje alanında gerçekleştirdiği inceleme sonrasında; Almus 'ta yapımı devam eden spor kompleksini de ziyaret ederek, Çevre ve Şehircilik Müdürü Bulut Çubuk ve Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan 'dan bilgi aldı.