Polisten ‘anlatırsan Öldürürüz’ Tehdidi

İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde, gözaltına alınan Fevziye Cengiz’i dövdükleri iddiasıyla 4 polis memurunun yargılandığı davada Sulh Ceza Mahkemesi, yenilenen iddianame gereğince görevsizlik kararıyla davanın Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesine kararı verdi

Polisten ‘anlatırsan Öldürürüz’ Tehdidi
Dün ilk kez İzmir 17 'nci Sulh Ceza Mahkemesi 'nde yapılan duruşmaya, şikâyetçi Cengiz ile birlikte tutuksuz yargılanan ve açığa alınan Cinayet Büro Amirliği 'nde görevli polis memurları Beyit S., Hakan Y., Ahlak Büro Amirliği 'nde görevli polis memuru Tekin D. ve Karabağlar Polis Merkezi Amirliği 'nde görevli Nevzat A. katıldı.
Mahkeme hâkimi, kimlik tespitinin ardından ifade almadan, davayı sonlandırdı. Hâkim Atilla Özemre, Beyit S. ve Hakan Y.. hakkında, şikayetçiye yönelik eylemleri nedeniyle önce 'kasten yaralama ' suçundan kamu davası açıldığını, daha sonra ise Ocak ayındaki yeni iddianameyle, aynı sanıkların Tekin D. ile birlikte şikayetçiye yönelik alenen 'k..pe ' diyerek küfrettiklerini, yine birlikte 'Eğer bu yaşananları söylersen seni öldürürüz ' diyerek tehdit ettiklerini belirtti. Olaya göz yumduğu iddiasıyla hakkında 1.5 yıl hapis cezası istenen Nevzat A. 'nın da bulunduğu, 'tehdit ve hakaret ' suçlarını kapsayan ikinci iddianameyle, ilkinin birleştirildiğini kaydetti. Hâkim, kamu davası dosyasının görevli ve yetkili İzmir Asliye Ceza Mahkemesi 'ne gönderilmesine karar verdi.

Polislerin avukatı Tolga Yurdagül “Emniyet bu olayda şeffaf davrandı, görüntüleri de verdi. Kimse gereğinden fazla üstüne gelmesin. Polisler kamera olduğunu biliyorlardı. Bir anlık öfkeyle bu duruma gelinmiştir. Gereksiz, haksız iddialar var. Biz de bunlarla ilgili hukuki mücadeleyi yapacağız” dedi.