Köln Emniyeti, Türk Vatandaşlarının Polis Olmasını İstiyor

Köln Emniyet Müdürlüğü, Türk gençlerini polis olmaya teşvik etmek için Almanya’da bir ilke imza atarak Türkçe etkinlik düzenledi.

Köln Emniyeti, Türk Vatandaşlarının Polis Olmasını İstiyor
Emniyet Müdürü Wolfgang Albers 'in katılımcı Türk gençlerine, “Geleceğin polisleri” diye seslendiği etkinlikte yetkililer, göçmen kökenlilerin polis olmasının devletle göçmenler arasında güveni arttıracağı, entegrasyona büyük katkı yapacağında birleşti. Türk vatandaşı komiser Emine Tayfur sunumunda, KRV eyaletinde Türk vatandaşı kalarak da polis olmanın mümkün olduğunu, 38 yaşına kadar başvuru yapılabileceğini bildirdi.

Türk-Alman Dosluk Derneği 'nin girişimiyle Köln Emniyet Müdürlüğü 'nde düzenlenen etkinliğe, Türkiye 'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Türk-Alman Dostluk Derneği yöneticisi ve KRV Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek 'in yanı sıra polisliğe ilgi duyan çok sayıda Türk genci ve velisi katıldı. Etkinlikte komiser Emine Tayfur 'un yanı sıra, Türk kökenli polisler başkomiser Mehmet Karapınar, komiserler Ümit Yağmur, Aliye Albayrak ve Sinan Zengin izlenim ve tecrübelerini anlattı, polis olmalarından dolayı gördükleri saygı ve takdiri dile getirerek gençlere polis olmalarını tavsiye etti.

Etkinlikle ilk konuşmayı yapan Köln Emniyet Müdürü Wolfgang Albers, Köln nüfusunun üçte birinin göçmen kökenli olup en büyük göçmen grubunu Türklerin oluşturduğunu hatırlattı. Albers, “Toplumu tanıyan ve toplum için angaje olacak polisler arıyoruz, onun için Türk kökenliler olarak size yöneliyoruz. Sizler poliste Türk kökenlileri temsil edebilirsiniz. Şimdiye kadar polis eğitimi alanlarda yüzde 8 'lik göçmen oranına ulaşmayı başardık ama, Köln 'deki göçmen oranına göre bu hala çok düşük.” dedi.

Türkiye 'nin Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ise “Almanya 'da yaşayan vatandaşlarımızı polislik başta olmak üzere devlet memurluklarına gelmeleri için özellikle teşvik ediyoruz.” dedi.