Yan Hakem Nieuwenhuizen İçin Düzenlenen Sessiz Yürüyüşe 12 Bin Kişi Katıldı

Hollanda'da, geçen hafta amatör bir maçta görev yapan yan hakem Richard Nieuwenhuizen'ın futbolcuların saldırısıyla öldürülmesi, düzenlenen sessiz yürüyüşle protesto edildi.

Almere şehrinde düzenlenen yürüyüşe Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu yetkilileriyle Almere ve Amsterdam Belediye başkanlarının yanısıra yaklaşık 12 bin kişi katıldı.

Aralarında Amatör futbolcuların da yer aldığı topluluk, yapılan konuşmaların ardından Nieuwenhuizen'ın hayatını kaybettiği maçın yapıldığı stada kadar yürüdü.

''Saygı yoksa futbol da yok'' yazılı pankart taşıyan grup, daha sonra hakemin dövüldüğü yere çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Programda konuşan Nieuwenhuizen'ın oğlunun ''Baba seni unutmayacağız'' sözü duygusal anların yaşanmasına neden oldu. KNVB Başkanı Michael van Praag, bu tür olayların bir daha yaşanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Ayrıca ülke genelinde Nieuwenhuizen'ın ölümünden dolayı bu hafta amatör branştaki tüm futbol maçları iptal edilirken, başta Birinci Futbol Ligi ile İkinci Futbol Ligi olmak üzere tüm spor müsabakalarının başında birer dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Amsterdam bölgesinde oğlunun da oynadığı amatör ligde yer alan Buitenboys B3 ile Nieuw Sloten B1 takımları arasında geçen haftasonu yapılan müsabakada gönüllü yan hakemlik yapan 41 yaşındaki Richard Nieuwenhuizen, maçtan sonra futbolcuların saldırısına uğramıştı.

Başına aldığı darbelerden dolayı ağır yaralanan Nieuwenhuizen, kaldırıldığı hastanede bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra pazartesi günü yaşamını yitirmişti.

Polis, Nieuwenhuizen'ın ölümünden sonra 4 futbolcuyu gözaltına almıştı.

Muhabir: Yasin Yağcı

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA