Mursi Yanlıları ve Karşıtları Taraftarlarına Salı Günü ''milyonluk Gösteriler'' Düzenleme Çağrısında Bulundu

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin son anayasal düzenlemelerinin yol açtığı tartışmalar devam ederken, Mursi yanlıları ve karşıtları, taraftarlarına salı günü ''milyonluk gösteriler'' düzenleme çağrısında bulundu.

Mısır'da önde gelen muhalif liderlerin oluşturduğu ''Vatanı Kurtarma Cephesi'' tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mursi'nin açıkladığı yeni anayasal düzenlemeleri protesto etmek için salı günü geniş çaplı gösteri düzenlenmesi istendi.

Açıklamada, Mursi'nin açıkladığı yeni anayasal düzenlemelerin ''tanınmadığı'' belirtilirken, referanduma katılmanın da anayasa taslağına meşruiyet kazandıracağı iddia edildi. Cephe, 15 Aralık'ta yapılması öngörülen referandumu kesinlikle onaylamadığını ifade ederek, Mursi karşıtlarını salı günü Tahrir Meydanı'nda toplanmaya çağırdı

Referandumun zamanında yapılmasını isteyen ve aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve Selefi Davet'in de bulunduğu 13 akımdan oluşan İslami Güçler Koalisyonu da, Mursi'ye destek olmak için aynı gün ''milyonluk gösteri'' çağrısında bulundu. ''Meşruiyete evet'' sloganıyla yapılacak gösterinin yeri hakkında ise bilgi verilmedi.

Öte yandan başkent Kahire'de Mursi karşıtlarından oluşan binlerce kişi, daha önce karşıt görüşlü gruplar arasında kanlı çatışmalara sahne olan cumhurbaşkanlığı sarayı çevresine geldi. Akşam saatlerinde protesto yürüyüşü başlatan grup, cumhurbaşkanlığı sarayı çevresinde, daha önce oturma eylemi başlatan muhalifler tarafından karşılandı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Mursi ve Son kararları aleyhine sloganlar atıldı.

Mısır'ın güneyindeki Asyıt kentinde ise Cumhurbaşkanı Mursi'nin kararlarına destek amacıyla büyük bir gösteri düzenlendiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre İslami eğilimli parti ve akımlara mensup binlerce kişi, yatsı namazının ardından sokaklara çıkarak Mursi'ye destek gösterisi yaptı.

Gösteriler sırasında halka, referandumda evet oyu kullanmaları çağrısında da bulunuldu.

Muhabir: Hacer ed-Desuki / Gülşen Topçu / Mekki Arvas

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA