Doğru Yaşam Ödülü Kazananlar

İsveç'te, Alternetif Onur Ödülü kazanan Hayrettin Karaca'nın Stockholm'e gelememesinden dolayı seminere Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç katıldı.

Ataç, seminere iştirak eden katılımcılara Tema Vakfı hakkında bilgi verdi. İsveç’in başkenti Stockholm'de yapılan "Doğru Yaşam Ödülü Kazananlar” seminerine dünyanın farklı yerlerinden vakıf ve derneklerin temsilcileri katıldı.

Seminere Türkiye’den ödül kazanan Hayrettin Karaca’nın yerine Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç katıldı.

Afganistan İnsan Hakları Derneği kurucularından Sima Simar son anda seminere yetişti. Afganistanlı Simar, yaptıkları çalışmaları anlattı. Simar, bu sahada daha işin başında olduklarını belirtti.

Silahlanmaya karşı olan İngiliz “Campaign Against Trade" adlı gurup da ödül kazandı. Ödüle layık görülen gurubun adına seminere katılan Henri Mc Laughlin, silahlanma aleyhine yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ödülün en yaşlı üyesi ABD'li Profesör Gene Sharp ise baskı altında yaşayan insanların verdikleri mücadeleyi ve onlara verdikleri katkıyı anlattı. TEMA VAKFI İSVEÇ'TE TANINMIŞ OLACAK Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç, Hayrettin Karaca'nın bu ödülü almasının çok mühim olduğunu belirterek "Bundan böyle Tema Vakfı İsveç'te tanınmış olacak. Bugün Hayrettin Karaca, İsveç'te çok iyi tanınmıyor. Bu ödüle aday gösterildi ve kazandı. Bu ödül Tema'nın çalışmalarını çok olumlu etkileyecek” dedi.

Bu ödülün Tema'nın aldığı ikinci ödül olduğunu anlatan Deniz Ataç, daha bir hafta önce BM'nin organize ettiği "Yaşam İçin Toprak" ödülünü Tema'nın kazandığını anlattı. Tema'nın, devletle çok iş yaptığını belirten Karaca, şunları söyledi: "Tarım Bakanlığı ile bazı projelerimiz var. Bizim devlet ile aşk ve nefret ilişkimiz oluyor. Bizim bir tane Türkiye'miz var, onun için çalışmamız lazım. Bizim vazifemiz, devleti harekete geçirmemiz lazım.” Yarın İsveç Parlamentosu’nda Hayrettin Karaca'ya verilen onur ödül sertifikasını torunu Kerim Berede'nin alacağı belirtildi .
Kaynak: İHA