Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti Arap Yardımının Artmasını İstedi

Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti, Filistin yönetimine ödenecek aylık 100 milyon dolarlık Arap yardımının 240 milyon dolara yükseltilmesini istedi.

Batı Şeria'daki Filistin Hükümeti Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in vergi gelirlerini Filistin yönetimine vermeme kararına hükümetin karşı durabilmesi için Filistin yönetimine ödenecek Arap yardımının artırılmasının zaruri olduğu belirtildi.

Açıklamada, uluslararası toplumun İsrail'in vergi gelirlerini Filistin'e ödemeyerek ''gasbetmesine'' karşı harekete geçmesi istendi.

Arap Birliği dışişleri bakanları, ABD yönetiminin Filistin'e yaptığı yardımı durdurmayı sürdürmesi halinde ''Filistin devleti için mali güvenlik ağı'' adı altından bir fon oluşturulması ve Filistin yönetimine aylık 100 milyon dolar ödenmesi vaadinde bulunmuştu.

İsrail ise Filistin'in Birleşmiş Milletler'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasının ardından Batı Şeria yönetimine ödenecek vergi gelirlerinin transferini durdurdu.

Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, 3 Aralık Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ''Filistin devleti için mali güvenlik ağı'' oluşturulması için gelecek hafta görüşmeler yapılacağını belirtmişti.

Muhabir: Kays Ebu Semra - Meryem Kasım / Samet Doğan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA