Bakan Şahin, Elmalı İlçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Elmalı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nun Açılışını Yaptı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Elmalı ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Elmalı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptı.

Bakan Şahin, 4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu için geldiği Antalya'da 24 yıl önce kaymakamlık yaptığı Elmalı ilçesini ziyaret etti.

Elmalı sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Elmalı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yapan Şahin, burada yaptığı konuşmada, güzel bir eseri hizmete açtıklarını söyledi.

Fakir fukaraya, ihtiyaç sahiplerine kaymakamlıklar aracılığıyla yardımda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kız öğrencilerin barınmalarına imkan sağlayacak kalıcı bir eser yaptırdığını belirten Şahin, bu eseren kız çocuklarının eğitimine de destek sağladığını bildirdi.

Bakan Şahin, yurtta kalan öğrencilerin farklı okullarda eğitim göreceklerini, başarılı olacaklarını ve en iyi üniversitelere kazanarak, Elmalı'ya muhteşem bir dönüş yapacaklarını dile getirdi.

Erkek çocukların daha rahat eğitimlerini sürdürebildiklerini, ancak kız çocukların ya da kadınların hayatta çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Şahin, ''Bu hayatı kadın erkek hep birlikte, cinsiyet ayrımı yapmadan, o ilkel yanlışa düşmeden güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak durumundayız'' dedi.

Herkesin birbirinin çocuğundan sorumlu olduğunu dile getiren Şahin, insanların bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini bildirdi. Bu konuda bakan, vali, müdür olarak kendi sorumluluklarının daha ağır olduğuna işaret eden Şahin, ''Bu ülkenin imkanlarına, milletin imkanlarına, devletin ortaya koyduğu insana bakış açısına bir kez daha müteşekkiriz. İmkanların olmasının yanı sıra bu imkanların doğru yerde kullanılması da güzel bir davranıştır'' diye konuştu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da konuşmasında, kız çocuklarının eğitimine gereken desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Şahin, daha sonra beraberindekilerle yurdun açılışını yaptı ve yemek yedi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA