İş-Kur'dan Genç İstihdamı Destekleme Toplantısı

Elazığ'da, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından genç istihdamı destekleme konusunda toplantı düzenlenirken, toplantıya AB Genç İstihdamı Destekleme Operasyonu İletişim Sorumlusu Sylvia Beamısh ve ulusal girişimcilik uzmanı Aslı Çoban da katıldı.

İş-Kur'dan Genç İstihdamı Destekleme Toplantısı
Elazığ Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İş-Kur Elazığ Müdürü Tahir Cevher, Türkiye'de, girişimcilik düzeyinin yetersizliği ve kamu istihdam hizmetleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmama gibi sorunlar yaşandığını söyledi.

Cevher, "Gençlerin bu sorunlarla mücadele etmelerine yardımcı olmak için İş-KUR genç istihdamı destekleme operasyonu hazırlamıştır. Bu operasyon kapsamında gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı hedeflemekteyiz. Bu temel hedef doğrultusunda ilimizin iş gücü piyasası özelliklerini göz önünde bulundurarak belirlenen mesleklerde girişimcilik eğitimlerinin düzenlenmesi, kendi işini kuracak genç girişimcilere rehberlik ve danışmanlık hizmetinin verilmesi gençlerin eğitimde iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak staj imkanlarının artırmak vardır. Bu bağlamda genç istihdamı desteklemek operasyonu kapsamında bize desteklerini esirgemeyen Sylvia Beamısh'e teşekkür ediyorum" dedi .
Kaynak: İHA