Bakanlığın Biyobozunur Poşet Kararına Esnaftan Destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, naylon poşet yerine doğada kısa sürede çözünen biyobozunur poşetlerin kullanılmasına esnaftan destek geldi.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER), üyeleri başta olmak üzere bütün esnafa, doğada kolayca çözünebilen poşetler kullanma çağrısı yaptı.ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, siyah poşet ve diğer çeşitlerinin kullanılmaması için daha önce çok sayıda kampanya düzenlediklerine dikkat çekerek, bakanlığın, doğada rahat çözünebilen poşet kullanılması konusundaki kararının yerinde olduğunu bildirdi. Bakanlığın, biyobozunur poşet kampanyasını desteklerini belirten Çelikus, bu kararla Türkiye’nin, uzun yıllar doğayı kirleten çöplerden kurtulacağını kaydetti.

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen siyah poşet yerine file ve bez torba ya da biyobozunur poşetlerin kullanılmasından yana olduklarını vurgulayan Çelikus, “İnsan sağlığı bizim için çok önemli. ESDER olarak insan sağlığını tehlikeye atan naylon poşetlerin kullanılmasına karşıyız. Asırlarca doğada kaybolmayan ve oluşturduğu kirlilikle gelecek nesilleri olumsuz etkileyen naylon poşetlerin bir an önce piyasadan kalkması gerekiyor.” dedi.

Bakanlığın, naylon poşet kararının titizlikle uygulanması gerektiğini aktaran Çelikus, bütün esnafları biyobozunur poşet kullanmaya çağırdı. Bakanlığın, doğada çözülebilen biyobozunur poşet uygulamasına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Çelikus, vatandaşları da naylon poşet kullanmamaları konusunda duyarlı olmaya davet etti.