Malazgirt’te Örnek Bir Geri Dönüşüm Çalışması

Muş’un Malazgirt ilçesinde bulunan Fevzi Akaya Endüstri Meslek Lisesi mobilya bölümü öğrencileri, ilçedeki okulların atıl durumda olan sıra, masa ve sandalyelerini geri dönüşüm işlemine tabi tutarak kullanılabilir hale getiriyorlar.

Malazgirt’te Örnek Bir Geri Dönüşüm Çalışması
İlçede bulunan okullarda kullanım dışın olan masa ve sıralar toplanıp Fevzi Akaya Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde geri dönüşüm işlemine tabi tutarak önce ahşap yüzeyleri zımparalanarak yenilenen demir aksama monte edilip vernik atılarak yeni görünümlü masa ve sıra haline dönüştürülüyor.

Malazgirt Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün köy okullarını ziyareti sırasında kırık sıraları görmesi üzerine başlatılan çalışmalar sonucunda 196 takım öğrenci masa ve sandalyesi onarılarak okullarına teslim edildi.

İlçe Milli eğitim Müdürü Burhan Kurt, onarılan sıralarla yeni sıralar arasında bir fark olmadığına dikkati çekerek, Fevzi Akaya Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ferdi Yağcı’ya teşekkür etti. Kurt, “Neredeyse kullanılmaz haldeki öğrenci sıraları, yerlerine yenileri alınarak diğerleri atılacaktı. Ancak İlçe Kaymakamımız Muhammed Gürbüz’ün desteğiyle çok güzel bir çalışma gerçekleştirildi.

Kullanılamaz haldeki sıralar Fevzi Akaya Endüstri Meslek Lisesi mobilya ve metal bölümü öğrencileri tarafından onarıldı, eksiklikleri giderildi, verniklendi ve yeniden kullanmaya hazır hale getirildi.

Onarılan sıraların yeni sıralardan farkı yok” dedi.

Ülkenin her alanda daha iyiye, daha ileriye gidebilmesi için kendilerinin de yapabileceği güzel şeyler olduğuna inandıkları söyleyen Kaymakam Muhammed Gürbüz ise, okulların bodrum katları ve kalorifer dairelerinde atıl vaziyette bulunan sıra, masa, okul tahtası gibi malzemeleri toplayıp geri dönüşümünü yaparak yeniden okullara gönderilmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Gürbüz, “Yeni bir sıra ve masanın fiyatı yaklaşık 150 liradır. Geri dönüşümle bu maliyeti asgariye indiriyoruz. Şu ana kadar 196 takım sıra onarıldı ve bu sayı yıl sonu kadar 3-4 katına çıkacak. Bunun mali değeri 100 bin ile 150 bin lira arasında tasarrufa karşılık geliyor. İşte bu tasarrufun kaynağı, okulların bodrum katları ve kalorifer dairelerinde yatıyor. Bunu ülke ekonomisine kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA