Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İrkın Açıklaması

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, organik bal üretiminde marka şehir olmak için çalıştıklarını söyledi.

Irkın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vedat Aydoğan ve Torul Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet İdar ile ''Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi'' kapsamında yapımı tamamlanan 100 organik kovanı yerinde inceledi.

Irkın, Gümüşhane'nin hayvancılık ve bitkisel üretim faaliyetlerinin yanı sıra arıcılık için de önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, ''Mevcut arıcılarımızın organik arıcılık talebi artmıştır. Bu kapsamda merkez Yeşildere köyünde bir arıcımız organik tarım sistemine dahil şekilde üretim yapıyor. Yine çalışmaları 2010 yılında başlayan merkez Yitirmez köyü, doğal yapısı ile organik arıcılık için oldukça uygun'' dedi.

Organik tarım faaliyetlerinin normal üretime göre masraflı olduğunu kaydeden Irkın, ''Bu nedenle proje kaynaklarından alınan 100 organik kovan ile üreticilerimize destek olmak, organik bal üretiminde marka şehir olmak için çalışıyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Engin Doğru

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA