AK Partili Ökten ve Salt’tan Engelliler Günü Mesajı

AK Parti İçel Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ve AK Parti İçel İl Başkanı Mekin Merter Salt, yayınladıkları mesajlarla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladılar.

AK Parti Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ökten, yayınladığı mesajda, engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin, tüm kesimlere eşit hizmet sunma anlayışını benimseyen hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Engellilerin sorunlarına çözüm üretmenin, toplumsal yaşamda etkinliklerini genişletmenin ve daha iyi yaşam koşulları sağlamanın, sosyal devlet ilkesinin gereği ve topluma entegre olmaları açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ökten, “Bu anlayışla engelli vatandaşlarımızı yabancılaştıran, toplumun dışında bırakan, onları eve hapseden aylayışı yıkarak pozitif ayrımcılık ilkesini geliştirdik, evde bakılan her engelli için bakım yapan yakınına maaş bağladık. Ayrıca istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardık, engelsiz yaşam merkezlerinin sayıları artırarak yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağladık, engelli çocuğu olan kadınlarımıza erken emeklilik hakkı getirdik, engellilere ait bir evin emlak vergisinden muaf olmasını, engelliler için üretilen araç ve gereçlerin KDV‘den muaf olmasını sağladık” dedi.

Bu doğrultuda attıkları ve atacakları adımların, engellilerin özgüvenlerini artıracağını, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarına olanak sağlayacağı, karşılaştıkları sorunları aşmada, gelecek kaygısı taşımadan yaşama daha sıkı bağlanmalarında onlara ve ailelerine güç vereceğini kaydeden Ökten, “Tüm kalbimle inanıyorum ki vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız bu konuda sadece engelliler gününde değil her gün, yaşamın her anında daha duyarlı olmaya ve yürütülen çalışmalara destek verecektir” ifadelerini kullandı.

Ökten, Dünya Engelliler Günü’nde gösterilen bu duyarlılığın bir günle sınırlı kalmamasını da diledi.

AK Parti İl Başkanı Salt da mesajında, engelli vatandaşlara fırsat eşitliği yaratılıp her türlü engel ortadan kaldırıldığında başaramayacakları hiçbir şey olmayacağını dile getirdi. Engellilere sahip çıkmanın bir insanlık görevi olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Salt, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Unutmamalıyız ki, yaşayan her insan bir engelli adayıdır. Bu sebeple engellilerin yaşamını kolaylaştıran, topluma daha çok katılma imkanı sağlayan çalışmalara önem vermeliyiz. Kimsesizlerin kimsesi olma iddiası ve umuduyla yola çıkan hükümetimiz, göreve geldiği 2002 yılından bu yana, sosyal devlet olmanın birinci şartı olan engellilerimizin önündeki toplumsal engellerin ortadan kaldırılması adına birçok önemli düzenlemeye yer vermiştir. Engelli vatandaşlarımıza uygulanacak olan pozitif ayrımcılığın arttırılması içinse her geçen gün daha ileri adımlar atılmaktadır.

Hepimiz, toplumda bizimle beraber yaşayan engelli kardeşlerimizi sevgi, saygı ve anlayışla kucaklamalı, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalıyız.”
Kaynak: İHA