Veli Seyda: Şerafettin Elçi, Barışçıl Bir İnsandı

Hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi’nin taziyesine katılmak için Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen eski AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, Elçi’nin barışçıl bir insan olduğunu söyledi.

Veli Seyda: Şerafettin Elçi, Barışçıl Bir İnsandı
Şerafettin Elçi’nin çok mümtaz bir siyasetçi olduğunu söyleyen Abdullah Veli Seyda, “Değerli bir ağabeyimizdi. Biz her zaman kendisini örnek almışız. Artık Elçi bir bölgenin veya bir yörenin siyasetçisi değil küresel bir siyasetçi haline gelmişti. Ulusal bir siyasetçi haline gelmişti. Onun en güzel örneklerinden birisi de barışçıl bir siyasetçi olmasıdır. Barış iklimini seven ve barış ilkesini takip eden bir insandı. Barışı sağladığı için önemli bir insandı. Elçi’nin ölümü bölgemiz için, Türkiye için, dünya siyaseti için büyük bir kayıp. Ama takdiri ilahidir. Herkes bunu tadacak, herkes gidecek. Önemli olan arkada önemli eserler bırakmaktır. Cenaze töreninde o yüzlerce insanın sevgi seli, onun bir eseri idi. Hiç kimse oraya zorla gelmedi. Herkes Allah rızası için ve Şerafettin Elçi’nin şahsiyeti için oraya geldi. Allah herkese bu güzellikleri nasip etsin. Elçi hepimiz için örnek bir siyasetçiydi ve biz ondan ders alırız diye temenni ediyorum. Tekrar kendisine Allah’tan rahmet, ailesinin ve hepimizin başı sağ olsun.” diye konuştu.

Uludere olayı ile ilgili sorulan bir soru üzerine eski Vekil Seyda, “Ben şu anda Meclis dışında olduğum için onunla ilgili çalışmaları ancak basından takip edebiliyorum. Ama üzücü bir olaydı. Nahoş olan bir olaydır. Olmaması gereken bir olaydı. Ama oldu bir kere. Bütün hukuki kararlar çalıştırılır ve bir an önce bunun açıklanması ve bunun müsebbipleri varsa hemen müsebbiplerini ortaya çıkartılması ve hukukun gereği yerine getirilmesini temenni ediyorum. Bu bizim için gerçekten çok acı verici, bizim için bir yaradır. Üzücü bir şeydir. Bir an önce mutlaka faillerin çıkartılmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeni kurulan HÜDA-PAR partisi ile ilgili Veli Seyda, HÜDA-PAR tüzüğünden haberdar olmamakla beraber Türkiye siyasetine, demokrasisine yeni bir renk getireceğine inandığını söyledi.

Abdullah Veli Seyda, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Her fikirden, her görüşten partilerin olmasını istiyorum. Siyaset legal zemindir, biz o legal kanallarını serbest bıraktığımız zaman illegal kanalları kapatmış oluruz. Herkes demokratik zeminde görüşünü ve siyasetini yürütmelidir ve Meclis'te kendisini temsil etmelidir. Hür Dava Partisi ve bundan sonra kurulacak siyasi partiler inşallah ülke barışına, kardeşliğine vesile olur. Arkadaşlara başarılar dilerim." dedi.

'İleriki senelerde tekrar siyasete dönmeyi düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Veli Seyda şunları söyledi: “Ben hiçbir zaman siyasetten kopmadım. Siyaset, bir siyasetçi için bırakılacak bir iş değildir. Yani milletvekili olmasa da yine bir çeşit siyaset konusunda siyaset yaparsın. Benim için siyaset bir insan sevgisidir. İnsanlara hizmet etme sanatıdır. Benim siyasetten kopmam mümkün değil. Bu dünya da benim nefesim var olduğu müddetçe ve ben yine insanlarımın, memleketimin, ülkemin hizmetinde olurum. Ben insanlara hizmet yapmaktan zevk alırım. Ben insanlarımın, memleketimin ve ülkemin hizmetinden vazgeçmem. Vazgeçmediğimize göre ben siyasete devam ederim. Ama hangi şekilde olur. İlerde takdiri ilahi neyse o olur. Biz tedbirimizi alırız. Takdir Cenab-ı Allah’ındır.”