Büyükşehir Belediyesi Eski Görevlileri, Günde Soğuk Hava Nedeniyle Donan Yaklaşık 20 Su Sayacı Değiştiriyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava nedeniyle Erzurum'da bir ay içerisinde 600 su sayacı dondu.

Hava sıcaklığının zaman zaman eksi 28 dereceye kadar düştüğü kent merkezinde, soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle Erzurum'da özellikle sobalı evlerde su sayaçları donuyor.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine su sayacı donan evlere giderek, donma sonucu patlayan sayaçları değiştiriyor.

Sayaç ayar ustası Murat Özkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte havanın soğumasıyla bazı evlerde su sayaçlarının donduğunu belirterek, genellikle don olayından sayaçların arızalandığını söyledi.

Su sayaçlarının en çok sobalı evlerde donduğuna dikkati çeken Özkiler, ''Dağ Mahallesi, Kazım Yurdalan Mahallesi gibi sobalı evlerin çok yoğun olduğu bölgelerden sürekli şikayet geliyor'' dedi.

Kentte havanın geçen yıla oranla daha soğuk olduğunu anlatan Özkiler, sayaçları donan vatandaşların belediye arıza birimini aradığını vurgulayarak, adres alınan eve giderek sayacı gün içinde değiştirdiklerini ifade etti.

Geçen yıl yaklaşık 6 bin civarından su sayacı değiştirildiğini hatırlatan Özkiler, ''Bu yıl büyük bir artış oldu. Havanın soğumasıyla sadece bir ay içerisinde 600 sayacı değiştirdik. Ekiplerimiz, günde yaklaşık 20 evin sayacını değiştiriyor'' diye konuştu.

Vatandaşları don olaylarına karşı uyaran Özkiler, ''Sayaçları korumaları için yalıtım malzemesiyle sarmalarını tavsiye ediyoruz ya da az miktarda suyun akmasına izin verilirse, don olayları yaşanmaz. Sayaçtan su geçeceği için sayaç normal çalışır'' dedi.

Muhabir: Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA