Malatya'da ''Geçmişten Günümüze Türk Edebiyatı'' İsimli Sergi Açıldı

Malatya Özel Rahime Batu Lisesi'nde ''Geçmişten Günümüze Türk Edebiyatı'' isimli sergi açıldı.

Lisenin müdürü Ufuk Ercul, öğrenciler tarafından hazırlanan sergide, Türk Edebiyatı'nın doğuşu, gelişim evreleri, ünlü şairlerin tabloları ve güzel sanat türlerinin, teknolojik araçlar yardımıyla güzel bir kompozisyon çerçevesinde sunulduğunu belirtti.

Öğrencilerin bu tür etkinliklerle tasarım, sanat ve düşünce kabiliyetlerini geliştirdiklerini anlatan Ercul, geçmişte kültür dünyasına önemli eserler kazandırmış insanları anmanın, ülkenin yazım hayatına damga vuran eserleri sergilemenin çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Ercul, şöyle konuştu:

''Sergide yazarların eserleriyle birlikte tanıtıldığı Edebiyat Ağacı, güzel sanatların tümünü içinde barındıran güzel sanatlar ışıldağı, doğru konuşalım doğru yazalım tahtası yer alıyor. Ayrıca divan şairlerimizin şiir yazdıkları mekan olan divan edebiyatı köşesi sergisi, edebi portreler, güzel sanatlar sehpası, edebi tekerlemeler standı, panoramik kelime oyunları standı, şiir dinleme stantları, görsel şiir masaları gibi öğrencilerin edebiyatı görerek ve yaşayarak sevecekleri bir ortam oluşturuldu. Sanatsal malzemelerin farklı bir görsel tasarımla sunulduğu sergi, Türk Edebiyatı'nı bilenler için yeniden keşfetme, bilmeyenler için ise eşsiz bir tanıma olanağı sunuyor.''

Muhabir: Ensar Özdemir

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA