Şekerci’den Emekli Maaşı Açıklaması
Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şekerci, basın açıklaması yaparak memurun emekli olmasını hayal olarak nitelendirdi.

Bu veriler, Son 4 yıllık dönemde her yıl 6 kişinin memur olduğunu, buna karşılık memuriyetten sadece 1 kişinin ayrıldığını göstermekte. Memurun emekli olma konusundaki isteksizliği, yeni memur atamalarını da sınırlamaktadır. Çünkü bütçe kanunlarına göre, kamuya memur alımında emekli olan ya da vefat eden memur sayısı dikkate alınmaktadır. Memuru emeklilikten soğutan ise denge tazminatı olmuştur. 2006 yılında 40 artı 40 lira ile başlayan denge tazminatı halen en düşük memur maaşının 680 ila 700 lirasını oluşturmaktadır. Memur emekliye ayrıldığı anda denge tazminatı otomatik olarak kesiliyor. Üstelik denge tazminatı sigorta prim hesabına dahil edilmediği için çıplak maaştan hesaplanan memurun emekli aylığı ve emekli tazminatı düşük oluyor. Bu da emekli maaşının düşük çıkmasına yol açıyor. Memur, denge tazminatını kaybetmemek ve düşük emekli maaşına düşmemek için 65 yaşına kadar uzatabildiği sürece emekliliğini ötelemektedir” diye konuştu.
Konuşmanın devamında Şekerci, “Bu nedenle memurlar emekli olmayıp artık masa başında yaşlanmaya başladı.
Memurların 65 yaşına kadar çalışma imkanı varsa çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda, memur emeklilerinin emekli maaşları emekli olurken aldıkları maaşlarının en az yüzde 90'ı olmalıdır" dedi.
