Ödemiş Kadın Kooperatifi, Ankara’da Kooperatif Fuarı'na Katıldı

Ödemiş’te belediyenin girişimleriyle kurulan ve yörenin tanıtımına katkı sağlayan Ödemiş Kadın Kooperatifi, 21-23 Aralık tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda stant açtı.

Ödemiş Kadın Kooperatifi, Ankara’da Kooperatif Fuarı'na Katıldı
Tüm dünyada “Uluslararası Kooperatifler Yılı” ilan edilen 2012 yılının kapanışı için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde “2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kapanış ve Ödül Töreni” ile “Türkiye Kooperatifler Fuarı Açılışı” düzenlendi.

Türkiye genelinden 300 kooperatifin katıldığı organizasyonda stant açan Ödemiş Kadın Kooperatifi, Ödemiş’e özgü kadın el sanatları eserleriyle dikkatleri çekti. Stantta en çok kök boyası ve organik ürünler ilgi gördü.

Ödemiş Kadın Kooperatifi Başkanı Ülkü Zerdali, verimli bir organizasyon yaşadıklarını belirterek, “2011 Eylül ayında açılan kooperatifimiz, yöresel ürünlerimizin tanıtılması konusunda faaliyetler sürdürüyor. Belediyemizin desteği ile kent içinde ve dışında düzenlenen fuar, sergi ve benzeri etkinliklerde yer alarak, Ödemiş ipeği ve iğne oyalarının tanıtımına özen gösteriyoruz. Ödemiş ipeğini yeniden gündeme getirmek ve yöre kadınımızın el işlerinin değerlendirilerek aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA