Balkan Ülkelerinde Geleneksel Noel Ayini Düzenlendi

Hristiyan aleminin her yıl Hz. İsa'nın doğumunu kutladığı Noel Bayramı dolayısıyla, Balkan ülkelerindeki birçok kilisede, geleneksel Noel ayini düzenlendi.

Noel'in habercisi olarak kabul edilen bu gecede, Bosna-Hersek, Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Hırvatistan'daki çok sayıda Hristiyan, kiliselerde toplandı.

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'nın merkezindeki Katolik katedralinde düzenlenen ayini, Bosna-Hersek Kardinali Vinko Pulyiç yönetti. Buradaki ayine, Noel'in gelişini kutlamak için toplanan Katoliklerin yanı sıra, komşuların bayramını kutlayan bazı diğer din mensupları da katıldı.

Noel vesilesiyle, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Meryem Ana kilisesi, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki Zagreb Katedrali'nde düzenlenen ayinlere de çok sayıda kişi iştirak etti.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te tertip edilen ayinde ise Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov da hazır bulundu. Karadağ ve diğer bölge ülkelerinde de yapılan ayinlerde Hristiyanlar, ilahi ve dualar okudu, mum yakarak Noel'i kutladı.

Muhabir: İvana Despotoviç - Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA