Ato Kongre Merkez’inde Çıkan Yangın Korkuttu

Ankara Ticaret Odası(ATO)’na ait Kongre Salon’unda bilinmeyen bir nedenden yangın çıktı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangında soğutma işlemleri halen devam ediyor. Ankara’nın en büyük kongre ve sergi salonlarından biri olan 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açtığı Söğütözü’ndeki ‘ATO Kongre Salonu’nda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken bir yandan da bina boşaltıldı. Olay yerine sağlık ekipleri de sevk edildi. AK Parti’ye yüz metre mesafede bulunan binadaki yangın 21.30 sularında çıktı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çabasının ardından yangın kontrol altına alınabildi. Binanın arşiv bölümünde çıkan yangın tamamen söndürülürken itfaiye ekiplerinin soğutma işlemleri devam ediyor. Olayı haber alır almaz gelen ATO Başkanı Salih Bezci, yangının sebebini henüz tespit edemediklerini söyledi.

Yangında şu ana kadar ölen yada yaralanan olmadığını belirten Bezci; “Sebebini bilmiyoruz. Yangın çıktıktan 10 dakika sonra geldim. İtfaiye ekipleri vaktinde geldi. Güzel bir müdahale oldu. Yangın arşiv kısmında oldu. Can kaybımız yok. Yaralanan filan da yok.” şeklinde konuştu.

Bu arada olay yerinde görüntü alan gazetecilere özel güvenlik görevlileri saldırdı. Gazetecilerin görüntü almalarını engellemeye çalışan özel güvenlikçiler daha sonra olay yerinden uzaklaştı .