Siparişlerin Yüzde 50 Arttığı, Fiyatlarda İse Geçen Yıla Oranla Az Da Olsa Düşüş Olduğu Bildirildi

Yılbaşına sayılı günler kala kuruyemiş siparişlerinin yüzde 50 oranda arttığı, fiyatlarda ise geçen yıla göre az da olsa düşüş olduğu bildirildi.

Elazığ'daki kuruyemiş imalatçılarından Mehmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşure günü ve yılbaşının birbirini takip etmesi dolayısıyla satışlarında son dönemde artış olduğunu söyledi.

Yılbaşı öncesinde kuruyemişin yanı sıra lokum ve şekerleme ürünlerine de talep olduğunu ifade eden Güler, yılbaşına sayılı günler kala sipariş ve satışlarının yüzde 50 arttığını, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Siparişleri yetiştirmek için günde çift vardiya çalıştıklarını belirten Güler, ''Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde yaklaşık 20 kente dağıtım yapıyoruz. Bir hafta önceden siparişlerimizde yoğunluk başladı'' dedi.

-Tüketim kente göre değişiyor-

Kuruyemişte talebin karışık, badem, Antep fıstığı ve çekirdek olarak yoğunlaştığını anlatan Güler, ''Elazığ'da Antep fıstığı, badem, fındık, Diyarbakır ve Mardin'de lokum ve Ağın leblebisi, Batman'da karışık çerez, Şanlıurfa'da fındık, fıstık, Akdeniz Bölgesi'nde daha çok çekirdek ve karışık çerez talep görüyor'' ifadelerini kullandı.

Güler, kuruyemiş fiyatlarında geçen seneye göre az da olsa bir düşüş olduğunu belirtti.

Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA