‘o Polis Edirne’de Görev Yapamayacak Kadar Farklı Dünyanın İnsanı’

Edirne Basketbol Taraftarları Derneği Başkanı Namık Kemal Döleneken, Olin Edirne ile İçel BŞB arasında oynanan Beko Basketbol Ligi müsabakasında astım hastası bir taraftara orantısız güç uygulayan polis memurunun Edirne’de görev yapamayacak kadar farklı bir dünyanın insanı olduğunu belirtti.

‘o Polis Edirne’de Görev Yapamayacak Kadar Farklı Dünyanın İnsanı’
Döleneken, yazılı bir açıklama yaparak son günlerde parkelerde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emniyet teşkilatı ve hakem camiasına yönelik açıklamalarda bulunan Döleneken, konuyla ilgili gereğinin yapılması için Edirne Valisi Hasan Duruer’e de çağrıda bulundu.

‘SEYİRCİYLE DİYALOGA GİREN HAKEM BASİRETSİZDİR’ Olin’in Mimar Sinan’da oynadığı son iki maçta da karşılaşmanın hakemlerinin taraftarla diyaloga girdiğini kaydeden Döleneken, “Önce Mehmet Keseratar, son maçımızda da Aytuğ Ekti seyirciyle diyaloga girmiş, hatta Aytuğ Ekti bir taraftara “Allah senin belanı versin” diye bağırarak hepimizin bildiği utanç verici sahnelerin başlatıcısı olmuştur. Hakemlerin görevleri ve yetkileri bellidir, bu görev ve yetkilerini kullanırken toplum psikolojisine de özen göstermek zorundadır. Seyircilerle ağız dalaşına girmek bir hakem için basiretsizliktir. Kulübümüzü bu maçlarda cezalandıran federasyon yetkililerinin bu basiretsizliği yapan hakemlere ne tür bir ceza verdiğini bilmek istiyoruz” dedi.

‘BU KONU BU TÜR UCUZ SAVUNMALARLA GEÇİŞTİRİLEMEZ’ İçel BŞB maçında astım hastası Mutlu İlke Ülker’in bir polis tarafından tartaklanmasına da değinen Döleneken, konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan’ın yaptığı açıklamayı da değerlendirdi. Söz konusu polis hakkında yasal ve idari kovuşturma beklediklerini ancak Ceylan’ın bir demecinde ‘stresten, tahrikten ve hafifletici nedenlerden’ bahsettiğini kaydeden Döleneken, “Bu konu bu tür ucuz savunmalarla geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir olaydır. Bu noktaya adım adı gelinmiş, daha önceki maçlarda soğukkanlı tutumumuzla bu noktaya varmayan olaylar sonunda bu utanılası tabloya varmıştır” dedi.

Döleneken, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Sayın Emniyet Müdürü! Bu görevi verdiğiniz amir, basketbol sahasında, hatta Edirne’de görev yapamayacak kadar farklı bir dünyanın insanıdır. Bu olayların baş sorumlusudur ve soruşturmanın selameti açısından ivedilikle açığa alınarak, sorumluluğuna uygun bir işleme tabi tutulmalıdır. Bu olmadıkça ortadan kalkan güven duygusu yeniden oluşamayacaktır. Sayın Valim, Edirne bu sahnelerle medyada yer alacak bir kent değildir. Lütfen gereğini yapınız ve bu utanç resmini hep birlikte ortadan kaldırmanın zeminini oluşturunuz.”
Kaynak: İHA