AK Parti'li Milletvekillerden Besni'ye Ziyaret

AK Parti Adıyaman milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Metiner, AK Parti MKYK Üyesi Avukat Mustafa Alkayış ile birlikte Besni ilçesinde esnaf ve partililerle buluştu.

AK Parti'li Milletvekillerden Besni'ye Ziyaret
İlk olarak esnafı ve vatandaşı ziyaret ederek sohbet eden vekiller, daha sonra AK Parti İlçe binasına geçti. Parti binasında açıklamalarda bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Perşembe günü itibari ile TBMM’de bütçe kabul edildi. 2013 bütçesi 404 katrilyonluk bir bütçeydi. 2002 yılında AK Parti’nin hazırladığı ilk bütçe 146 milyar, o zaman sıfırlar atılmamış. Tabi bunlar sıfırı koydukça paraların üzerine bir sıfır, iki sıfır, üç, dört, beş, altı sıfır atılınca artık AK Parti'nin gelmesi mukadder oldu. AK Parti geldi sıfırları attı. Herkes milyonerdi. İşte bu sıkıntıların giderilmesi noktasında sağlam bir zemine basarak emin adımlarla yürüyerek ekonominin temellerinin güçlü bir şekilde muhkem hale getirilmesi için gayret etmenin ne kadar önemli olduğunun farkındaydık. Sayın Başbakanımız, AK Parti kurulurken 3 yıl boyunca bizden bir şey istemeyin ama 3 yılın sonunda da bazı şeylerin düzeleceğini göreceksiniz demişti. Hamdolsun bütçemiz ortada. 146 katrilyon nerede, 404 katrilyon nerede? Bütçenizin yarısı faize gidecek, bunun ne kadarı borç olur, ne kadarı ile yatırım yaparsınız, ne kadarı memur ve işçi maaşını karşılarsınız? 2002 yılının son günlerinde ilk Bakanlar Kurulu toplantısında memur maaşını nasıl ödeyecek diyen bir Türkiye ve hükümet vardı. Ama bugün yapılan yatırımlar, köylerin sularından yollarına, sağlık hizmetlerinden eğitime sosyal devlet olma ilkesine varıncaya kadar yapılan çalışmaları görüyoruz. Türkiye bir şantiyeye döndü. Adıyaman ve ilçelerimizde bundan nasibini aldı. Eğitimin ve sağlığın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Yine bu seneki bütçemizde 69 katrilyon eğitime, 68 katrilyon sağlığa ayrıldı. Yabancı ülkelerin Amerika’nın bile gıpta ile baktığı hizmetler noktasında büyüyen emin adımlarla yürüyen bir ülkeyiz. Ben tekrar desteğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Mehmet Metiner ise, “Besnililerin yüreği sıcak biliyorum. Seçim sürecinde de bunu yaşadık. Besni’ye çok fazla gelemeyişimizin sebebi, burada Mehmet Erdoğan kardeşimizin olması. Kendisinin Besni için özellikle ne gayretler sarf ettiğini Ankara’dan biliyoruz. Tabi Adıyaman’ın her parçası bizimdir ama Mehmet kardeşimizin Besnili olması Besni, Gölbaşı, Tut ve Çelikhan ilçelerimizin kendisine bağlı olması nedeni ile kendisine her türlü desteği ve güveni veriyoruz. Seçim sürecinde söylediğimiz gibi biz bir aileyiz. Kendi içimizde iş bölümü yapmışız. Biz halkımıza karşı alçak gönüllü olmaya devam edeceğiz. Bizim şiarımız bu ama zalimlere karşı asla boyun eğmeyeceğiz. Siz merak etmeyiniz sizin evlatlarınız Ankara’da aslanlar gibi bu zalim ceberut rejimin tırnaklarını, dişlerini bir bir sökmeye devam ediyor. Yıllar yılı halkımızın üzerinde oluşturdukları bu rejimin sonuna geleceğiz. Halkın emrindeki bir rejimi getireceğiz. Halk ne istiyorsa bundan sonra o olacak. Ne zalimlerin karşısında eğilir bükülürüz ne de onların karşısında savunmaya geçeriz. Biz haklıyız hakkın yanındayız. Milletimizin hukukunu savunuyoruz. Onca yıldır zulme uğrayan bizleriz, daha biz sesimizi çıkartmıyoruz bir de onların karşısında savunmaya mı geçeceğiz? Geçti o dönemler. Ama iktidardayken Allah bizi kibre kapılanlardan, iktidar şehvetine yenik düşenlerden eylemesin. Halkımız boynumuza basabilir, sırtımıza basabilir ama zalimler bizden korksunlar. Bu Ergenekoncu düzenin yargı eli ile yürümesine yürütülmesine de izin vermeyiz. Onun dışında biz Türkiye’nin barışını ve kardeşliğini savunuyoruz. Bundan sonra PKK’ya karşı Kürt baharı ilan edeceğiz. Esas direnişimiz bundan sonra başlayacak. Şimdiye kadar devlet marifeti ile halka zulmediliyordu, AK Parti geldi devletin halka zulmetmesini ortadan kaldırdı. Bölgeyi Jitem'den, o faili meçhul cinayet işleyen o karanlık güç odaklarından temizledi. Bunu fırsat bilen PKK silahlarına güvenerek Jitem’in yerini doldurmaya çalışıyor. Biz devletin nasıl ki Kürt halkı üzerindeki tahakkümünü kırdıysak bu bölgede PKK’nın da tahakkümünü kıracağız. Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden konuşacağız. Biz Ak partiliyiz, haklıyız, güçlüyüz ve inşallah sizin bu desteği olduğu sürece de 2023’e kadar ve sonrasına kadar da iktidarız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizin karşısında bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Çünkü sizin sayenizde varız. Bu güç sizin gücünüz. Siz bizi Ankara’da güçlü kılmasaydınız biz hiçbir şeydik. Hakkın, hakikatin ve halkın emrindeyiz” dedi.

Konuşmanın ardından heyet Gölbaşı'na hareket etti
Kaynak: İHA