''Temel Astronomi Kavramlarının Fen Eğitimindeki Önemi'' Semineri Yapıldı

Artvin'de, ''Temel Astronomi Kavramlarının Fen Eğitimindeki Önemi'' adlı seminerin yapıldığı bildirildi.

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, seminerin Artvin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde merkez ve ilçelerde görev yapan fen ve teknoloji ile fizik öğretmenlerine yönelik düzenlendiği belirtildi.

Temel astronomi kavramlarının öğretimini içeren alternatif bir bilim okulu öneren proje kapsamında, 24 Mayıs 2013 tarihinde on ilde belirlenmiş okulların öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla dünyanın çevresini ölçme etkinliğinin gerçekleştirileceği ifade edildi.

Etkinliğe, Artvin Merkez 7 Mart İlkokulu'nun proje okulu olarak seçildiğini ifade eden proje yürütücüsü Prof. Dr. Hüseyin Kalkan'ın seminerde, ''Niçin Astronomi-, Temel Astronomi Kavramlarındaki Değişim, BigBang Teorisi, Astronomik Uzaklıklar, Güneş Sistemi, Acaba Evrende Yalnız mıyız-, Astroloji, Samanyolu Galaksisi, Fen Bilgisi Dersinde Öğrenciyi Heyecanlandırma ve Farkındalık Yaratma'' gibi konuları işlediği kaydedildi.

Açıklamada İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz'ın, öğretmen ve öğrencilerin bu gibi orijinal çalışmalarda her zaman yer almalarını istediklerini ve desteklediklerini ifade ettiği belirtildi.

Seminere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Çakır, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Gürsel Seçkin, Yrd. Doç. Dr. Erol Taş ve öğretmenlerin katıldığı bildirildi.

Muhabir: Serhat Çağdaş

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA