Tim Başkanı: Bu Konjonktürde Savaş Öngörmüyoruz, Tezkere Caydırıcı Bir Unsur

Türkiye İhracaatçılar Meclisi (TİM)Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin Suriye tezkeresinin caydırıcı bir unsur olacağına inandığını açıklarken, mevcut konjonktürde bir savaş öngörmediklerini ancak Türkiye’nin kendi menfaatlerini koruması ve ihtiyaç duyulması halinde tezkerenin kullanılacağına inandığını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Haber Revizyon Dergisi’ne yaptığı açıklamada, Suriye Tezkeresi’ni değerlendiridi. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine atılan top mermisi dolayısıyla 5 vatandaşımızın hayatını kaybettiğine işaret eden ve bunun bardağı taşıran son damla olduğunu vurgulayan Büyükekşi, “Türkiye, yıllardır dünya barışını savunan ve yurtta sulh, cihanda sulh ilkesinden ödün vermeyen bir ülke olmuştur. Türkiye’nin ihracatçıları, işadamları birer ticaret ve barış elçisi gibi davranmışlardır. Türkiye’nin bu duruşu dün olduğu gibi gelecekte de devam edecektir.” dedi.

Büyükekşi, Türkiye’nin meşru müdafaa hakkının aktif biçimde kullanılabilmesine imkan tanıyan tezkerenin Meclisten geçmesini, hem caydırıcılık, hem de akan kanın durması açısından olumlu bulduklarını vurgularken sözlerini şöyle sürdürdü:“Meclisimizin iradesi, milletimizin iradesidir. Bu haklı iradeye Birleşmiş Milletler ve NATO’nun destek vermesi de çok önemlidir. Tüm dünya ülkelerini de Suriye’de yaşanan bu iç savaşa, dökülen kana seyirci kalmamaya davet ediyoruz. Bu konjonktür altında savaş öngörmüyoruz, tezkereyi caydırıcı bir unsur olarak değerlendiriyoruz. Tezkerenin, Türkiye’nin kendi menfaatlerini koruması ve ihtiyaç duyulması halinde kullanılacağı düşüncesindeyiz. Suriye’de yaşanan iç karışıklıkların en kısa zamanda son bulmasını, dostumuz ve kardeşimiz olan Suriye halkının sulh ve refah içinde yaşamasını temenni ediyorum.”Suriye tezkeresi meclisten 320 evet, 129 ret oyu almıştı .