Spor Toto Süper Lig'de Attığı 3 Golle Takımına 9 Puan Kazandıran Sinan Kaloğlu, Eski Günlerine Dönüş Sinyali Verdi

Ramazan Kaya - Spor Toto Süper Lig takımlarından Sanica Boru Elazığspor'da geride kalan 16 haftada attığı 3 golle takımına 9 puan kazandıran Sinan Kaloğlu, eski günlerine dönüş sinyali verdi.

Elazığ ekibinin Medical Park Antalyaspor'dan transfer ettiği Kaloğlu, sezon başı kampı yapamadığı için fizik kondisyon eksikliği nedeniyle ilk haftalarda forma şansı bulamadı. Sonraki haftalarda fizik kondisyon olarak iyi duruma gelen ve ilk onbirde yer alan Sinan Kaloğlu, bu şansı iyi değerlendirdi.

Bir dönem Beşiktaş forması da giyen Kaloğlu, attığı 3 golle takımına 9 puan kazandırdı. Elazığspor'un, ligin 10. haftasında deplasmanda 2-1 kazandığı Gençlerbirliği, 14. haftada dış sahada 1-0 galip ayrıldığı Kardemir Karabükspor ve 15. haftada evinde 1-0 kazandığı İçel İdmanyurdu maçlarında 1'er gol atan Kaloğlu, bu maçlarda galibiyetin başmimarı oldu. Bir dönem Milli Futbol Takımı'nın formasını da giyen Kaloğlu, son haftalardaki performansıyla eski günlerine dönüş sinyali verdi.

Kaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknik direktör Yılmaz Vural'ın kendisine verdiği şansı iyi kullandığını söyledi.

Takıma katkıda bulunduğuna inandığını belirten Kaloğlu, ''Oynadığım karşılaşmalarda 3 gol attım, 1 asist yaptım. Takım bu süreçte 10 puan kazandı. Tabi şu da var, takım halinde çok iyi mücadele ettik, gerçekten çok iyi kenetlendik. Sadece neticeyi getiren golleri ben atmış oldum ama takım halinde de çok iyi mücadele ettik'' dedi.

Kendisini formda hissettiğini ve eski günlerdeki performansına ulaşacağının sinyallerini gördüğünü belirten Kaloğlu, taraftarların kendisine çok güvendiğini, bunun mutluluk verici olduğunu ifade ederek, ''Onların güvenini boşa çıkarmadığım için çok mutluyum. Bundan daha iyisi olacağımı da biliyorum, yavaş yavaş o günlere geleceğim. Dediğim gibi, burada iyi bir ortam yakaladım, seviliyorum ve sayılıyorum, bu güzel bir şey. Devre arasında da zaten fizik kondisyon açığımı biraz daha kapatıp, daha iyi seviyeye çıkacağım'' diye konuştu.

Kaloğlu, sadece forvet oyuncusu olmadığını vurgulayarak, ''Orta sahanın solunda da, sağında da oynuyorum. Forvet, sol, sağ, benim için fark etmiyor. Atabildiğim kadar gol atıp, attırabildiğim kadar attırmak istiyorum. Bir hedef yok, bazen 15 gol atacağım dersiniz, 5 gol atarsınız. Bazen 5 gol atarım dersiniz, 15 gol atarsınız'' ifadelerini kullandı.

-Sivasspor maçında yok-

Adalesindeki zorlanma nedeniyle geçen hafta Gaziantepspor maçında takımını yalnız bırakan tecrübeli futbolcu, ''Sivasspor maçında da maalesef oynayamayacağım. Denedim ayağımı ama sakatlığım tekrar nüksetti. Çok ciddi bir şey değil ama sakatlığım nedeniyle bu maçta da oynayamayacağım'' dedi.

Sinan Kaloğlu, kendisi için devre arası kampının çok önemli olduğunu vurguladı.

-Teknik Direktör Yılmaz Vural-

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise Sinan'ın Gençlerbirliği, Kardemir Karabükspor ve İçel İdmanyurdu maçlarında attığı güzel gollerle takıma 9 puan kazandırdığını ve bu sezonki 3 galibiyetin de mimarı olduğunu söyledi.

Sinan'ın bir süre Süper Lig'den uzak kaldığını ve dönüşünün de çok şaşalı olmadığını aktaran Vural, takımın ona sahip çıktığını ve onun da takıma çok şeyler verdiğini belirtti.

Vural, şunları söyledi:

''Ondan tek isteğim var. Çok çalışsın, bir daha sakatlanmasın, bizim ona çok ihtiyacımız olduğu dönemlerde yanımızda olsun. Benim isteğim o, beklentim o, Sinan'dan olduğu gibi bütün oyuncularımdan, Herve Tum'dan da Amr Zaki'den de sakatlanan kim varsa... Futbol sakatlığa gelmiyor, ceza almaya gelmiyor. Çünkü siz bir şey oluşturuyorsunuz, çaba sarf ediyorsunuz, o tasarladığınız şeyler bir bakıyorsunuz yok. Yani o açıdan bu güzel bir örnek oldu belki. 'Kızım sana söylüyorum, gelinim san anla' misali, bütün oyuncularıma da buradan bu mesajı vermek istedim.''

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA