AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik'in Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, AK Parti Hükümeti'nin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığıyla çiftçiği, köylüyü ve üreticiyi desteklemeye devam ettiğini bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı bütçesinde çiftçiye, köylüye ve üreticiye ayrılan destekleme miktarının 9 milyar lira olacağını kaydetti.

Ekonomik yatırımlar için Burdur'da 7'nci etap başvuruların gerçekleştiğini, 11 adet proje başvurusu yapıldığını anlatan Özçelik, açıklamasında şunları kaydetti:

''Toplu Süt Sağım Soğutma ve Depolama Tesisi yapımı için 3 projemiz var. Akçaören Tarımsal Kooperatifi, Karakent Sulama Kooperatifi ve Kuruçay Sulama Kooperatifi. Bir proje de aromatik bitkilerin yağının çıkarılması ve paketlenmesi projesidir. Diğer projelerimiz de özel şirket ve şahısların başvurduğu projelerdir. Çiğ Süt Depolama, Süt Ürünleri Paketleme, Süt İşleme Kapasite Artırımı, Güneş Enerjisi Kullanarak Isıtılan Sera yapımıdır. Bunların tamamının proje tutarı 6 milyon 101 bin 883 liradır. Talep edilen hibe tutarı ise 2 milyon 922 bin 907 lira olarak gerçekleşecektir. AK Parti Hükümetimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçimizi, köylümüzü ve üreticimizi desteklemeye devam ediyor.''

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA