(özel Haber) Marka'dan Büyük Destek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında toplumda dezavantajlı gruplara yönelik toplam 7 buçuk milyon TL proje desteği sağlayacak.

(özel Haber) Marka'dan Büyük Destek
Böylece şiddet gören kadınlar, sokak çocukları, engelliler, işsizler, göçle gelenler ve eski hükümlüler gibi dezavantajlı grupların sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.

MARKA, 2013 yılında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerine yönelik önemli bir projeye imza atıyor. MARKA 2013 yılı mali destek programı kapsamında, son dönemlerde toplumda sıkça rastlanır hale gelen şiddet gören kadınlar, sokak çocukları, engelliler, işsizler, göçle şehirlerini değiştirenler, eski hükümlüler ve yaşlıların sosyal hayata katılması konularını unutmadı. MARKA bu kapsamda, 2013 yılında toplumda dezavantajlı kesim konumunda bulunan gruplara yönelik projelere toplam 7 buçuk milyon TL destek vereceğini açıkladı.

Proje ile tüm sosyal taraflar açısından fırsat eşitliğini temel alan hizmetler geliştirerek daha yaşanabilir bir bölge yapmayı amaçlayan MARKA, sahip oldukları fiziksel, sosyal ve ekonomik şartlar dolayısıyla temel ihtiyaçlarını karşılamada ve sosyal hayata katılımda özel desteğe ihtiyaç duyan sosyal grupların gereksinimlerine uygun ve bu gruplar açısından toplumla bütünleşmede fırsat eşitliğini temin edebilecek faaliyetler programını hayata geçiriyor.

Destek projesinde öncelikli olarak kamu hizmetlerine erişim imkanlarının ve hizmet standartlarının dezavantajlı grupların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda geliştirilmesi amaçlanırken, öte yandan dezavantajlı gruplara yönelik istihdam olanakları oluşturan faaliyetler, sosyal hizmetlerin sunulduğu fiziki ortamların iyileştirilmesi, ilköğrenim sürecinden başlayarak eğitim öğretimde bireysel yetenek ve özel gereksinimlerin tespiti ve bunlara uygun eğitim öğrenim süreçlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gibi konular ele alınıyor.

Söz konusu projeye, valilikler, kaymakamlıklar, bölge, il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlar ile enstitüler, araştırma merkezleri, yerel yönetimler, il özel idareleri, büyükşehir belediyeleri, il ve ilçe belediyeleri, 5355 sayılı kanun kapsamındaki mahalli idare birlikleri, üniversiteler, fakülte, yüksekokul, enstitüler, odalar, borsalar, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, birlikler, federasyonlar ve kar amacı gütmeyen kooperatiflerin başvurabileceği öğrenildi. Ayrıca, projeye başvuran kurum ve kuruluşlara proje başına asgari 100 bin TL ile 750 bin TL arasında destek sağlanırken, projeler için toplam 7 buçuk milyon TL destek verileceği belirtildi. Destek programına başvuruların 22 Şubat'a kadar devam ettiği öğrenildi .
Kaynak: İHA