‘market Perakendeciliğinde Müşteri İlişkilerinin Önemi’ Semineri

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Bilimler Pazarlama Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerine yönelik ‘Market Perakendeciliğinde Müşteri İlişkilerinin Önemi’ konulu bir seminer düzenlendi.

Seminere konuşmacı olarak Şok Mağazalar Zinciri Antalya Bölge Müdürü Sinan Yüksekdağ katıldı.

Perakende marketlerinin oluşumu, gelişimi, rekabet, müşteri ilişkileri, müşteri sadakati konularında bilgiler veren Yüksekdağ, Son yıllarda teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte üretim maliyetlerinin çok düştüğüne ve üretim maliyetlerindeki düşüşe rağmen kar paylarının azaldığına dikkat çekti.

Yüksekdağ, “Artık üretmek kolay hale geldi. Doğal olarak hizmetler kolay taklit edilir bir hal aldı. Yani sizin yaptığınız bir ürünü bir başkası çok kolay taklit edebiliyor. Rekabet arttıkça müthiş alternatifler ortaya çıktı. Bununla birlikte müşteri bağımlılığı azaldı ve bu rekabet olarak karşımıza çıktı. Kitlesel pazarlama pahalılaştı. Genel olarak yaptığınız büyük reklamlar, büyük tanıtımlar ve bunların büyük maliyetleri yani reklam giderleri var. Reklam giderlerinin artması büyük bir maliyet olarak karşımıza çıktı buna rağmen müşteri sadakati oluşturmak bir o kadar zorlaştı” dedi.

Müşteri sadakati oluşturmakta gelişen teknolojinin avantajlarından yararlanmanın gerekliliğini vurgulayan Yüksekdağ, genç neslin kendisini teknoloji kullanımı konusunda iyi yetiştirmesi gerektiğini söyledi.

Seminer Sonunda Öğretim Görevlisi Mükerrem Atalay, Sinan Yüksekdağ’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek bir çiçek takdim etti .
Kaynak: İHA