''çanakkale Resim Yarışması''nın İstanbul Sergisi Açıldı

''7. Çanakkale Resim Yarışması''nın İstanbul sergisi açıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, Avustralya Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi ve Avustralya İstanbul Başkonsolosu Lino Strangis'in himayesinde Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen sergi beğeniye sunuldu.

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, açılışta yaptığı konuşmada, sanat bilgisinin ve yeteneğinin toplum ve tüm insanlık yararı için kullanılması gerektiğini söyledi.

Sanat eserlerinin insanların birbirlerine yakınlaşmalarında ve ortak paydada buluşmalarında öneme sahip olduğunu vurgulayan Kelkit, yarışmanın bu amaçlar doğrultusunda yıllardır başarılı şekilde ve yoğun bir sanatçı katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

-Çocuklar yeni yıl etkinliğine katıldı-

ÇOMÜ Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğu tarafından Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda ''Güle Güle Eski Yıl, Hoş Geldin Yeni Yıl'' etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte, ''Tom ve Jerry'nin Yeni Yıl Patileri'' adlı çizgi film gösterimi yapıldı, ardından çocuklarla müzikli oyunlar sahnelendi.

Etkinliğe, 18 Mart İlkokulu, Gazi İlkokulu, Anafartalar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Arıburnu İlkokulu, Merkez İlkokulu ve Kepez Atatürk İlkokulu'na bağlı ana sınıfları ile Zübeyde Hanım Bağımsız Anaokulu, Çiçek Kreş, Kepez Belediyesi Okul Öncesi Eğitimi Sınıfı, Çocuklar Evi, Prof. Dr. Suzan Erbaş Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfı'nda eğitim gören yaklaşık çocuk katıldı.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA