Mısırlı Askeri Uzman Ziyat Açıklaması

Mısır'da bugün yapılacak anayasa referandumunda, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin herhangi bir şiddet olayına izin vermeyeceği belirtiliyor.

AA muhabirine konuşan Askeri Uzman Safvet ez-Ziyat, seçim merkezlerinde görev alacak seçim kurulu mensuplarını korumanın Mısır ordusunun başlıca görevi olduğunu belirterek, ''Ordumuz şiddet olaylarına mahal bırakmayacak donanıma sahip. Askerler de aldıkları sorumluluğun farkında. Bu nedenle işlemlerin aksamaması için görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum'' dedi.

Bazı sivil toplum örgütlerine bağlı halk komitelerinin de gönüllü olarak seçim merkezlerinde bulunmak istemesini de değerlendiren Ziyat, bunun askerin gücünü ikiye katlayacağını savundu.

Muhalif grupların referandum oylaması sırasında kendisini şiddete sebep olan taraf olarak göstermek istemeyeceğini dile getiren Ziyat, ''Referandum karşıtı kesim, puan kaybetmemek için şiddeti başlatan taraf olmadığı imajını sergileyecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Mısır ordusu önceki gün yaptığı açıklamada, Ordu'nun seçim sırasında yaşanabilecek olası arbede vakalarına karşı tedbir amaçlı, subay ve erlerden oluşan 120 bin askeri görevlendirdiğini, yaklaşık 6 bin tane de farklı türden zırhlı araçların kullanılacağını duyurmuştu.

Muhabir: Hacer ed-Desuki/Hacer Bal - Ömer Erdem

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA