Vali Mutlu: Yıllarca Kardeş Devletlerin Bağımsızlığını Bekledik

Kazakistan’ın bağımsızlığının 21. yıl dönümü münasebetiyle İstanbul’da verilen resepsiyonda konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, uzun yıllar kardeş devletlerin bağımsızlık günlerini beklediklerini söyledi.

Vali Mutlu: Yıllarca Kardeş Devletlerin Bağımsızlığını Bekledik
Orta Asya’daki devletlerin her türlü başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Vali Mutlu, “Biz Türk milleti olarak, o günü, o anı ve o heyecanı, bugünkü gibi yüreğimizde her zaman sıcak hissediyoruz. O günkü heyecanımızı bugün de aynı derinlikte sizlerle paylaşıyoruz. 21 yılda yeni kurulan cumhuriyetin elde ettiği inkişaf her türlü takdirin üzerindedir. Bu büyük gelişmeyi sağlayan büyük lider Nursultan Nazarbayev başta olmak üzere bütün Kazak kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.” dedi.

Bağımsızlık sonrasında iki ülke arasında başlayan işbirliğinin iki ülke ve hakları yararına daha da gelişeceğine inancının tam olduğunu dile getiren Mutlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Diliyoruz ki bu birliktelik, bu gönül birlikteliği, bu işbirliği birlikteliği, bu aşk birlikteliği acıyı ve sevinci birlikte paylaşma birlikteliği, ebedi olsun, Türk -Kazak kardeşliği ebediyen yaşasın.”