Üniversiteli Gençler ‘kardeşlik Platformu’nda Buluştu

Kampüs İstanbul Akademi tarafından Fırat Kültür Merkezi’nde (FKM) açılışı yapılan 'Kardeşlik Platformu' üniversiteli gençleri bir araya getirdi.

Üniversiteli Gençler ‘kardeşlik Platformu’nda Buluştu
Çeşitli platformlarla üniversiteli gençlerin ihtiyaçlarını karşılayan Kampüs Akademi, Kardeşlik Platformu'nun açılışını Mevlana konulu kardeşlik teması ile gerçekleştirdi. 'Kardeşlik' çerçevesinde konuşmaların video gösterisinin yapıldığı programda izleyicilere, tasavvuf musikisi, semazen gösterisi ve kum sanatı gösterileri sunuldu. Bayanlara yönelik olan platformun açılışına, başta İstanbul Üniversitesi öğrencileri olmak üzere farklı üniversitelerden çok sayıda öğrenci katıldı.

Farklı renklerin buluştuğu programda duygularını dile getiren İstanbul Üniversitesi öğrencisi Afganistan’lı Spoza Mesud, “Kardeşlik duygusu ile yapılan bu ve benzeri programlar tüm dünyada kardeşliğin yaşanması adına çok katkıda bulunacaktır.“ şeklinde düşüncesini dile getidi. Programa katılan diğer katılımcılar, programın gençler için bir gereklilik olduğu vurgusunda bulundu.Yaklaşık 3 bin üyesi bulunan platformun kulüp başkanlarından Tuğba Karaman ise, “Biz bu platformu oluştururken ülkedeki kaos ortamına ‘dur’ demek istedik. Bu akşam da hem platformun tanıtımı, hem de temamız olan Mevlana’dan yola çıkarak ‘ne olursan ol yine gel’ diyerek her kesimden öğrenciyi davet ettik. Öğrenciler istediği şekilde katılabiliyor platforma. Yaş sınırlaması ya da bölüm sınırlaması kesinlikle yok.” dedi.

Kulüp başkanlarından Racife Sağlam ise kulüp hakkında şu bilgileri verdi: Üniversiteli genç bayanlara yardım amaçlı akademik olarak, mesleki amaçlı kurulmuş bir platformdur. Öğrenciler bu platformda çeşitli etkinliklerimize katılabilir. İktisat, liderlik, doğa kulübü gibi çok sayıda kulüplerimiz var. Öğrenciler istediği kulübe ve organizasyonlara hiçbir ücret ödemeden katılabiliyorlar .