Kayseri'de Kangal Cinsi Köpek, Doğumdan 2 Gün Sonra Ölen Aksaray Malaklısı Cinsi Köpeğin 6 Yavrusunu Sahiplendi

Mustafa Yıldız - Kayseri'de Kangal cinsi köpek, doğumdan 2 gün sonra ölen Aksaray Malaklısı cinsi köpeğin 6 yavrusunu sahiplendi. Yavru köpekler, yakın zamanda doğum yapmamasına rağmen sütü gelen Kangal köpeğini emerek besleniyor.

Talas ilçesi Başakpınar Mahallesi Çalıçukur Yaylası'nda besicilik yapan İbrahim Beşer'in Aksaray Malaklısı cinsi köpeği, 3 gün önce 6 yavru dünyaya getirdi. Anne köpeğin, doğumdan 2 gün sonra ölmesi üzerine ortada kalan 6 yavru, çobanlar tarafından biberonla beslenmeye çalışılsa da sonuç alınamadı.

Koyun sürüsünün yaylada barındığı mağara yakınındaki bir kaya kovuğuna bırakılan 6 yavruya, besicinin Kangal cinsi köpeği sahip çıktı. Yavru köpekler, yakın zamanda doğurmamasına rağmen sütü gelen Kangal köpeğini emerek beslenmeye başladı.

-''Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım''-

Besici İbrahim Beşer, AA muhabirine, anneleri öldükten sonra yavru köpekleri biberonla beslemeye çalıştıklarını, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Umutlarını kesip, yavru köpekleri kaya kovuğuna bıraktıklarını belirten Beşer, şunları kaydetti:

''Biberonla yavru köpekleri beslemeye çalıştık, olmadı. Yapacak bir şey kalmayınca yavru köpekleri 'ölsün' diye bir kenara bıraktık. Bir süre sonra gelip baktığımda, Kangal cinsi köpeğin yavruları sahiplendiğini gördüm. Köpek doğurmadığı halde sütü geldi, yavruları emziriyor. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım. Dayanılacak gibi değildi, yavru köpekler bebek gibi adeta ağlıyordu. Sahiplenen köpek bu duruma herhalde dayanamadı diye düşünüyorum. Çok mutluyum, yavru köpekler ölmedi, yaşıyor. Bu hayvanın bendeki yeri bir başka.''

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA